Socialistische Partij

Een actieve provincie houdt zich actief bezig met asbestverwijdering

Recent stond in de krant dat onderzoek heeft uitgewezen dat de gemeente Velsen geen goed beleid heeft met betrekking tot asbest en de veilige verwijdering ervan. De SP heeft de provincie afgelopen winter tot tweemaal toe gevraagd provinciaal beleid te ontwikkelen om het asbestgevaar beter te lijf te kunnen.

De provincie vond dat niet nodig maar was wel bereid tot een gesprek met de Stichting Asbestverwijdering van het WLTO. Voorwaarde was: de stichting moest dan de eerste stap doen.

De SP wil een en ander nu versnellen. Immers, de berichtgeving over Velsen, het feit bovendien dat asbest overal in de provincie in de jaren 50 is verwerkt en het veilig verwijderen ervan dus een enorme klus is, een klus die gediend is bij steun van zoveel mogelijk partijen en -ten slotte- het gegeven dat de hulp van de Zuid-Hollandse provinciale overheid het WLTO-project het afgelopen jaar flink vooruit heeft geholpen, dat alles vraagt om actieve inmenging van de Noord-Hollandse overheid. De provincie moet dus, vindt de SP, zelf zo snel mogelijk contact zoeken met de Stichting Asbestverwijdering met de vraag: wat kunnen we doen om te helpen? De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.