Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


7 april 2004


Vijf drugsdealers ingesloten


De politie in Harderwijk heeft dinsdagmiddag vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Drie van hen, één 20 jarige en twee 24 jarige mannen uit Lelystad werden aangehouden op de provinciale weg S7 nabij het aquaduct in Harderwijk. Zij reden in een auto op weg naar Harderwijk en werden tijdens een aanhoudingsactie van de politie onderschept. De twee andere verdachten zijn twee mannen van 26 en 34 jaar uit Harderwijk. Zij werden op de Willem de Zwijgerlaan in Harderwijk aangehouden.
In de auto van de verdachten uit Lelystad, werden enkele tientallen bolletjes harddrugs aangetroffen. Verder hadden deze verdachten een fors geldbedrag bij zich. De drugs en het geldbedrag zijn in beslag genomen. Bij doorzoekingen van enkele woningen van de verdachten werd en geringe hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.
De handel in harddrugs van de aangehouden verdachten concentreerde zich met name in de omgeving van het winkelcentrum Tweelingstad aan de Nassaulaan in Harderwijk. Uit deze omgeving bereikten de politie de afgelopen tijd ook een aantal klachten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --