De Unie


UWV - Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO 2004

7 april 2004 - Op donderdag 18 maart jl. is tussen werkgever en vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor UWV. Daarover is een bericht op Intranet verschenen. Dat bevat een korte samenvatting van het onderhandelingsresultaat.

Tevens is de tekst van het onderhandelingsresultaat gepubliceerd. Dat roept bij management en medewerkers vanzelfsprekend vragen op over wat deze afspraken in de praktijk precies betekenen. Vanuit deze invalshoek en mede aan de hand van reeds binnen gekomen vragen lichten we de gemaakte afspraken per onderwerp onderstaand nader toe. Waar het gaat om pensioenonderwerpen wijzen we ook nog op de lijst met uitgelegde begrippen.

Niet alle voorstellen van werkgevers- of vakbondszijde waarover u eerder tijdens de onderhandelingen hebt kunnen lezen op Intranet hebben geleid tot afspraken. Die voorstellen hebben het dan niet gehaald en treft u dan ook niet meer aan.

Wanneer gaat de nieuwe cao in?
We spreken over een onderhandelingsresultaat. Dat leggen de vakbonden thans voor aan hun leden. Naar verwachting is deze raadpleging uiterlijk 21 april a.s. afgerond. Dan laten vakbonden weten of zij definitief akkoord gaan. Pas dan gaat de nieuwe cao met terugwerkende kracht in op 1 april 2004. Wat dat in de tussentijd betekent voor lopende regelingen geven we waar nodig eveneens duidelijk aan.


woensdag, 7 april 2004