Ingezonden persbericht


Persbericht

Ammons Scientific selecteert ZyLAB voor Information Management & Retrieval-oplossing voor wetenschappelijk uitgaven over psychologie

ZyLAB scant en indexeert artikelen uit meer dan 50 jaargangen van twee uitgaven

Amsterdam, 7 april 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document management en information retrieval software, maakt bekend dat Ammons Scientific - een Amerikaanse uitgever van wetenschappelijke bladen - ZyIMAGE heeft geselecteerd. De ZyLAB-oplossing zal worden ingezet voor het scannen en indexeren van ruim vijftig gedrukte jaargangen van twee uitgaven over psychologie: Psychological Reports en Perceptual and Motor Skills. Ammons Scientific gaat ZyIMAGE inzetten om een doorzoekbare versie van deze data - 284.000 pagina's - te creëren. Deze zullen op het intranet worden gezet voor de afdeling klantenservice en de redacties en op het internet, waardoor abonnees artikelen uit de twee bladen via hun PC kunnen opzoeken en uitprinten.

Met ZyIMAGE beschikt Ammons Scientific over de krachtigste zoekmachine voor het doorzoeken van papieren documenten. ZyIMAGE biedt geavanceerde full-text retrieval, inclusief schaalbare fuzzy search, relevance ranking, geavanceerde markering van resultaten en hitnavigatie in imaging, waardoor gebruikers eenvoudig de juiste documenten kunnen vinden. Daarnaast biedt ZyIMAGE open storage technologie: een volledig XML-gebaseerde structuur voor dataopslag van gescande papieren documenten, e-mail en elektronische documenten.

"We kijken uit naar de implementatie van ZyIMAGE , zodat we de beschikbaarheid van onze gegevens en de service richting onze abonnees kunnen vergroten en onze records beter kunnen bijhouden", aldus Bruce Ammons, eigenaar en technisch projectmanager van Ammons Scientific. "We gaan de oplossing eveneens inzetten voor het inscannen van ons enorme archief aan redactionele brieven, brieven van auteurs, revisies enzovoort, waardoor we een uniek en compleet doorzoekbaar overzicht kunnen creëren van onze correspondentie met auteurs in de loop der jaren. Voor zover ons bekend is zoiets nog nooit gedaan. De ZyIMAGE-software is ook handig voor het online zetten van de onderhoudshandleidingen voor apparatuur uit onze drukkerij, voor snelle raadpleging door onze medewerkers. Over het algemeen zijn de indexen voor dergelijke handleidingen zeer slecht of zelfs geheel niet beschikbaar."

Voordat ZyIMAGE werd aangeschaft maakte Ammons Scientific gebruik van een omvangrijke opslagruimte voor de gedrukte exemplaren van vorige jaargangen, zonder de mogelijkheid om snel te zoeken naar specifieke informatie of onderwerpen. Er kon niet elektronisch worden gezocht in de uitgaven en lezers konden afzonderlijke artikelen niet online bestellen.

"We richten ons op het bijstaan van papier-intensieve organisaties, zoals Ammons Scientific, bij het structureren van hun data. Zo kunnen interne en externe gebruikers informatie eenvoudig beheren, delen en vinden", aldus Dr. Johannes Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "In essentie helpt onze technologie gebruikers bij het vinden van de 'speld in een hooiberg' binnen enkele seconden. We zien uit naar de samenwerking met Ammons Scientific, om te kunnen garanderen dat al hun historische gegevens zodanig worden vastgelegd en beheerd, dat gebruikers eenvoudig de door hun gezochte informatie kunnen vinden."

Over Ammons Scientific
Ammons Scientific geeft twee psychologiebladen uit: Psychological Reports en Peceptual and Motor Skills. Beide uitgaven zijn erop gericht wetenschappelijke originaliteit, creativiteit en begrip te stimuleren. Psychological Reports biedt experimentele theoretische en speculatieve artikelen op het vlak van de algemene psychologie. Perceptual and Motor Skills biedt experimentele en theoretische artikelen op het gebied van perceptie en motorische vaardigheden - met name die vaardigheden die worden beïnvloed door ervaringen - en artikelen over algemene methodologie en specifieke reviews De auteurs lopen uiteen van nieuwe onderzoekers tot autoriteiten op hun gebied en zijn afkomstig uit alle werelddelen. Al decennia lang zijn de bladen gezamenlijk goed voor ongeveer 700 artikelen per jaar. De abonnees zijn ongeveer 1.600 bibliotheken over de hele wereld.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com.


---

Voor redactionele informatie:
PB0604
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.