Ingezonden persbericht


rabobank en tans organiseren wedstrijd voor jonge ondernemers

Rabobank Nederland organiseert in samenwerking met de multiculturele netwerkorganisatie TANS voor het derde achtereenvolgende jaar een ondernemerschapwedstrijd voor jonge ondernemers, in het bijzonder allochtone ondernemers. Tot en met 19 april a.s. kunnen deelnemers zich inschrijven. De duur van het project met de naam Intercultural Business Plan Quest is zeven maanden, waarin verschillende bijeenkomsten worden gehouden. Na afloop zal door een deskundige jury het beste ondernemingsplan worden geselecteerd en beloond. De hoofdprijs van E 10.000 wordt op 18 december uitgereikt aan de beste jonge innovatieve ondernemer. De tweede en derde prijs bedragen E 5.000 en E 2.500.

De wedstrijd wordt georganiseerd om jonge ondernemers te stimuleren om een professioneel en innovatief ondernemingsplan op te stellen en een succesvolle onderneming op te starten. Uit de praktijk blijkt dat vooral allochtone ondernemers niet genoeg in ondernemersnetwerken participeren en daardoor veel relevante informatie en kennis missen. Daarom hebben zij extra stimulatie en ondersteuning nodig om een onderneming op te zetten of door te starten.

Gedurende het project worden de deelnemers begeleid door een werkgroep. De deelnemer kan met deze werkgroep zijn of haar ideeën en ondernemersplan in adviesgesprekken bespreken. Belangstellende starters, doorstarters, allochtonen, autochtonen, afgestudeerden en studenten tot 36 jaar kunnen zich tot en met 19 april a.s. inschrijven voor de wedstrijd.

In 2003 won Yitrib Akarini met zijn ondernemersplan voor Marensol de eerste prijs. Marensol is een bedrijf dat zonneboilers verkoopt in Tanger (Marokko). In 2002 won Hammadi Ajmidar met zijn ondernemersplan voor het Nederlands Bureau voor Inburgering (NIB). Na eigen onderzoek constateerde Hammadi Ajmidar dat er onder migranten grote behoefte is aan cursussen Nederlands en voorlichting over de Nederlandse samenleving. Sinds 1997 werken TANS en Rabobank samen. Towards A New Start (TANS) is een landelijk opererende organisatie die zich ten doel heeft gesteld om studenten, afgestudeerden en werkenden met verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen om zodoende een netwerkorganisatie op te zetten.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.rabobank.nl en www.ibpq.nl.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht