Fontys


woensdag 7 april 2004

woensdag 7 april 2004

International Event, Music & Entertainment Studies Nieuwe studie Commerciële Economie in Tilburg
Fontys Bedrijfshogeschool start in september 2004 met de nieuwe, bekostigde vierjarige hbo-bachelorstudie Commerciële Economie, die zich richt op de evenementen-, muziek- en entertainmentbranche. Hiermee voorziet de opleiding in de toenemende vraag, zowel nationaal als internationaal, naar professionals in deze branches.

De studie is bedoeld voor iedereen met een mbo-, havo- of vwo-diploma, die opgeleid wil worden tot commercieel econoom en feeling heeft met de evenementen-, muziek- en entertainmentbranche. Na het afronden van deze Nederlandstalige studie, waarin diverse internationale aspecten aan de orde komen, behaalt men de Bachelor of Commerce-graad.

Tilburg, de ideale locatie
Fontys Bedrijfshogeschool heeft specifiek voor Tilburg gekozen als locatie voor de nieuwe studie. De gemeente Tilburg profileert zich steeds meer als de stad die zich bij uitstek richt op alles wat te maken heeft met evenementen, muziek en entertainment. Studenten International Event, Music & Entertainment Studies moeten `van hun passie een studie maken'. Daarvoor is een inspirerende omgeving van doorslaggevend belang. Met de komst van de studie zal nog een extra impuls aan deze omgeving gegeven worden.

Fontys Bedrijfshogeschool
Fontys Bedrijfshogeschool ontwikkelde al eerder praktische managementmodules voor de muziekbranche (Artist Management) en startte onlangs met de opleiding Dance Event Management. Meer informatie over de opleidingen van Fontys Bedrijfshogeschool is te vinden op www.fontys.nl/bedrijfshogeschool.

Naast Fontys Bedrijfshogeschool biedt ook Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT) in Tilburg opleidingen in commerciële economie aan. De FEHT biedt de richtingen Sporteconomie en European Middle Management aan.