Persberichten Brabant-Noord 7 april

's-Hertogenbosch 07-04-2004

District Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Vlijmen De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op de Beatrixlaan in Vlijmen. De politie kreeg een melding van een aanrijding tussen twee autos. De twee partijen kwamen er niet uit en belden de politie. Eén van de betrokkenen, een 40-jarige Vlijmense gaf aan dat ze geslagen was door de tegenpartij die inmiddels vetrokken was. Toen de politie ter plaatse het een en ander uit wilde zoeken, kwam de 36-jarige Vlijmenaar. Hij bemoeide zich er mee. Een 12-jarige jongen, eveneens inwoner van Vlijmen die bij de hele situatie stond te kijken, riep naar de man. Daarop schopte de Vlijmenaar hem. De man is later die avond met een proces-verbaal heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige automobilist uit Heusden aangehouden op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch. De man had te veel gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLES

Drunen/Vlijmen De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Drunen en Vlijmen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 86 processen-verbaal uitgeschreven voor ondermeer rijden door roodlicht (12), opgevoerde bromfietsen (4), ontbreken van bromfietscertificaat (1), onnodig signalen geven (3), niet handsfree-bellen (1), niet dragen autogordel (44), overschrijden doorgetrokken streep (1) en niet dragen van de helm (1). Tevens werden 19 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

AANRIJDING

s-Hertogenbosch Op de A2 ter hoogte van Rosmalen deed zich woensdagochtend omstreeks 08.15 uur een aanrijding voor. In totaal waren zes autos en een vrachtwagen betrokken bij de aanrijding. Niemand raakte gewond. Een vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Drunen reed over de A2 in de richting van Utrecht. De man wilde voorsorteren om de afslag richting Rosmalen te nemen. Hij reed vermoedelijk te hard en kon niet op tijd remmen voor de auto voor hem. Hij week nog uit naar de vluchtstrook maar er ontstond toch een aanrijding. De auto voor hem tolde over de weg en raakte andere voertuigen. Er ontstond een lange file en de weg was enkele uren voor een gedeelte gestremd.

VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdag een verkeerscontrole gehouden op de Maaspoortweg, de Rompertsebaan en Het Wielsem in s-Hertogenbosch. In totaal werden 57 bekeuring uitgeschreven. Voor het niet dragen van de gordel (47), niet tonen rijbewijs (9) en het negeren van het rode licht (1). Alle bestuurders werden staandegehouden en direct aangesproken op hun gedrag. De politie Brabant-Noord streeft naar zoveel mogelijk staandehoudingen bij verkeersovertredingen omdat bestuurders dan direct kunnen worden aangesproken en niet pas weken later een bekeuring krijgen.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 54-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is woensdagmiddag aangehouden in een winkel op de Pensmarkt in s-Hertogenbosch. De vrouw had drie flessen drank weggenomen uit de winkel zonder te betalen. Bij de aanhouding gaf de vrouw een valse naam op. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

District Aa en Dommel

LICHT GEWOND BIJ AANRIJDING

Boxtel Een 16-jarige bromfietser uit Liempde en een 13-jarige fietster uit Boxtel zijn dinsdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Grote Beemd in Boxtel. De fietster reed plotseling vanaf de Konijnshoolsedreef de kruising met de Grote Beemd op, terwijl de bromfietser daar reeds reed. Daarop ontstond een aanrijding. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat ze slechts enkele schaafwonden hadden.

SNELHEIDSCONTROLE

Boxtel
De politie hield dinsdagmiddag op de Schijndelsedijk in Boxtel een snelheidscontrole. In totaal werden 36 bestuurders betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u.

MAN AANGEREDEN OP SNELWEG

Sint Oedenrode
Woensdagochtend is een 45-jarige man uit Zeeland gewond geraakt bij een aanrijding op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode. De man liep plotseling de weg op toen een 30-jarige automobilist uit Son en Breugel over de invoegstrook reed om de A50 op te gaan. Waarom de man de weg op kwam en wat hij daar precies deed, is nog niet bekend. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

District De Leijgraaf

RIJDEN ONDER INVLOED

Zeeland/Veghel
De politie betrapte op de Bergmaas in Zeeland in de nacht van dinsdag op woensdag een 38-jarige automobiliste uit Herpen op het rijden onder invloed. De vrouw kreeg een boete van 190 en een rijverbod. Op de N265 in Veghel betrapte de politie die nacht een 49-jarige automobilist uit Veghel op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

CAFÉ-EIGENAAR KRIJGT PROCES-VERBAAL

Uden -
De politie heeft een 33-jarige café-eigenaar uit Uden bekeurd. In het café van de man waren in de nacht van dinsdag op woensdag om 03.20 uur nog steeds klanten. Het café bevindt zich in de Ereprijsstraat in Uden.

DIEFSTAL AUTO

Odiliapeel
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf de Oudedijk in Odiliapeel een bedrijfsauto weggenomen. Het betrof een rode Nissan Patrol voorzien van het kenteken 61-VF-SF.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN

Uden
De politie heeft woensdag een 14-jarige meisje uit Odiliapeel aangehouden in een winkel aan de Violierstraat in Uden. Ze had een pakje sigaretten weggenomen zonder te betalen. Het winkeldiefje zal worden voorgedragen voor een alternatieve strafafhandeling via Buro Halt.

District Maasland

BRAND IN LOODS

Herpen
In een loods aan de Wilgendaal in Herpen heeft dinsdagavond een brand gewoed. Niemand raakte gewond. De loods liep aanzienlijke schade op. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in.

SCHUURTJE AFGEBRAND

Oss
Een schuurtje aan de Ussenstraat in Oss is dinsdagavond afgebrand. Het hek rondom het terrein waar het schuurtje stond was vernield en de politie sluit brandstichting niet uit. De zaak wordt onderzocht.

ILLEGALE VREEMDELING

Oss
De politie heeft woensdag bij een bedrijf aan de Kantsingel in Oss een 33-jarige man uit Lith aangehouden. De man verblijft illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

District Land van Cuijk

FIETSER MET VALSE NAAM

Boxmeer
De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige fietser uit Gennep aangehouden op Steenstraat in Boxmeer. De jongen fietste op de promenade, terwijl dit niet mag. Toen de politie de man daarvoor wilde bekeuren gaf hij een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden. Hij werd later die dag huiswaarts gestuurd met twee processen-verbaal. Eén voor fietsen terwijl dat niet mag en één voor het opgeven van een valse naam.