Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 7 april 2004

Den Helder 07-04-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontroles

Den Helder, dinsdag 6 april 2004.

Op de Zanddijk zijn 150 voertuigen gecontroleerd op snelheid tussen 08.30 en 15.00 uur. In totaal zijn 32 bekeuringen uitgedeeld aan snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 84 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Eén bestuurder werd zelfs tweemaal bekeurd, op de Duinweg had hij ook al een bekeuring wegens te hard rijden gekregen.

Op de Torplaan, Huisduinerweg en Polderweg is tussen 08.30 en 17.00 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 16 bekeuringen uitgeschreven wegens het overtreden van de maximum snelheid van 50 km/u. Driemaal is bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Verdachte steekpartij ingesloten

Den Helder, dinsdag 6 april 2004.

Op de Goudenregenstraat heeft rond 16.40 uur een steekincident plaats gevonden waarbij een 25-jarige man uit Den Helder aan zijn hals gewond is geraakt. Hij wilde een kennis helpen die bedreigd werd met een mes. Daarbij is hij zelf gewond geraakt. Het slachtoffer is in het Gemini Ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding, waarna hij weer naar huis kon met een hechting. De 35-jarige dader uit Den Helder heeft zichzelf enige tijd later aangemeld op het politiebureau. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

Inbraak woning

Middenmeer, dinsdag 6 april 2004.

In een woning aan de Oudelanderweg is ingebroken tussen 07.10 en 17.00 uur. De dader is binnen gekomen door een toegangsdeur van de bijkeuken te forceren. Het gehele huis is doorzocht. Gemist worden onder meer: een Metabo accuboormachine, een videocamera, radio- en CDspeler, een computer en een printer.

Man met vilmes aangehouden

Den Helder, woensdag 7 april 2004.

Bij het controleren van een auto die in de Koningstraat stond bleek de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Den Helder, nog een boete te hebben openstaan. De man werd rond 01.40 uur meegenomen naar het bureau waar, bij het fouilleren, een vilmes tevoorschijn kwam. Tevens gaf de man een valse naam op en had de man geen geldig rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal en is weer heengezonden.Hij heeft afstand van het mes gedaan.