Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 7 april 2004

Hoorn 07-04-2004 - 16.00 uur

Jonge asielzoeker vermist

Hoorn, donderdag 1 april 2004.

Vanaf donderdag 1 april 2004 wordt een 14-jarige asielzoeker vermist vanuit een woongemeenschap in Zwaag.

Het gaat hier om de uit China afkomstige Jian Min HU, geboren 22 november 1989 in China. Omstreeks 16.00 uur heeft de vermiste jongen een lift gekregen vanaf een snackbar aan de Korenbloem. Hij is uit de auto gelaten op de hoek Keern Weel. De jongen gaf aan naar het NS-station te willen gaan. Hij werd tussen 16.00 en 17.00 uur uit de auto gelaten. Sindsdien is geen teken meer van de jongen vernomen.

De asielzoeker is sinds 10 maart van dit jaar in Nederland. Hij is alleen aangekomen op Schiphol en bleek geen reisdocumenten bij zich te hebben. Hem werd de toegang geweigerd waarna hij asiel aanvroeg. De aanvraag is afgewezen waarna een Voorlopige Voorziening is aangespannen. Dit mocht hij afwachten waarna hij onder de hoede van het NIDOS (een organisatie die de voogdij krijgt over minderjarige asielzoekers) is geplaatst.

Hij was pas drie dagen in Zwaag. In eerste instantie werd gedacht dat hij was verdwaald maar een zoektocht in Hoorn en omgeving leverde geen resultaat op. Heeft u informatie, neem dan contact op met de Vreemdelingen Politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.

Gordelcontrole

Hoorn, dinsdag 6 april 2004.

Op de Gedempte Turfhaven is dinsdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Daarbij werden 8 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm (1), niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (1) en het rijden op een onverzekerde bromfiets.

Verkeerscontrole

Medemblik, dinsdag 6 april 2004.

Op de Almereweg is van 14.45 tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 7 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 automobilist werd bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Verkeerscontrole

Zwaagdijk, dinsdag 6 april 2004.

Van 16.15 tot 19.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Zwaagdijk. In totaal werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 12 bekeuringen voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u. Tevens werd 1 bekeuring uitgeschreven voor niet hands free bellen.

Snelheidscontrole

Hoorn, dinsdag 6 april 2004.

Tijdens de avonduren werd een rijdende snelheidscontrole gehouden op verschillende wegen in Hoorn, Zwaag, Hoogkarspel, Andijk, Grootebroek, Wervershoof, Wognum en Westwoud.

In totaal werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was op de Dijkgraafgrootweg te Andijk en bedroeg 130 km/u.

Vrouw gewond na aanrijding

Hoorn, dinsdag 6 april 2004.

Omstreeks 16.00 uur vond op de kruising Keern/Slotenmaker een aanrijding plaats tussen een fiets en een bestelbus waarbij de fietsster gewond raakte. De bestelbus, bestuurd door een 21-jarige man uit Wognum, reed vanuit de Slotenmaker het Keern op en verleende daarbij geen voorrang aan een 25-jarige fietsster die vanuit de richting Hoorn kwam. Het slachtoffer kwam ten val en is met een bovenbeenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Buitenboordmotor gestolen

Wervershoof, dinsdag 6 april 2004.

Tussen vrijdag 2 april en dinsdag 6 april is aan de Onderdijk een buitenboordmotor inclusief bekabeling en besturing weggenomen van een boot. Het gaat om een zwarte buitenboordmotor van het merk Mercury, type 25 PK. De waarde wordt geschat op ongeveer 5000 Euro.

Rijden met valse kentekenplaten

Hoorn, woensdag 7 april 2004.

Omstreeks 11.45 uur troffen agenten een personenauto aan op de Protonweg die voorzien was van valse kentekenplaten aan de voor- en achterzijde. Het kenteken aan de voorzijde was een ander kenteken dan aan de achterzijde. Onder deze kentekenplaten bleken de juiste platen te zitten.

De 48-jarige bestuurder uit Schellinkhout is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.