Campina Melkunie

Campina sluit productielocatie in het Duitse Niedermörmter

Concentratie van kaasproductie om efficiency en rendement verder te kunnen verbeteren

Campina maakt bekend dat het van plan is de productielocatie Käserei Niederrhein in het Duitse Niedermörmter (deelstaat Nordrhein-Westfalen) in de loop van 2005 te sluiten. De sluiting van de locatie, onderdeel van de divisie Campina Holland Cheese BV, past in de strategie van de groep Kaas en Boter om de productie verder te optimaliseren en daarmee een verbetering van efficiency en rendement te realiseren. Er werken op de locatie Niedermörmter ongeveer 65 medewerkers. De productiecapaciteit zal worden overgebracht naar de Nederlandse productielocaties in Born en Bleskensgraaf. Medewerkers, ondernemingsraden en vakorganisaties zijn door Campina over de voorgenomen sluiting geïnformeerd.

Käserei Niederrhein is het kleinste productiebedrijf van de kaasdivisie. "Schaalvergroting van onze locatie in Niedermörmter is bedrijfseconomisch gezien vrijwel onmogelijk vanwege de te hoge investeringen die dit vergt", zegt drs P.J. Hilarides, directeur van de divisie Campina Holland Cheese BV. "Daarom gaan we het productievolume verplaatsen en bovendien het Käserei Niederrhein-assortiment aanpassen waardoor het beter aansluit op de eisen van onze afnemers. We verwachten dat deze maatregelen goed zullen zijn voor verbetering van de efficiency en het rendement, aldus de heer Hilarides.
Om de voorgenomen verschuivingen in het productieprogramma te kunnen realiseren, zal voor een bedrag van ruim EUR 5 miljoen geïnvesteerd worden in de kaasproductielocaties in Born en Bleskensgraaf. Voor het bedrijf in Bleskensgraaf betekent de verplaatsing eveneens dat de bedrijfstijd moet worden uitgebreid van zes dagen naar zeven dagen per week om de extra productiecapaci-teit te kunnen realiseren.