Gemeente Den Haag

april 2004
Gemeente ondersteunt wijkfeesten in Den Haag (7 april)

De gemeente Den Haag ondersteunt ook in 2004 wijk- en straatactiviteiten in de stad. Inwoners van Den Haag met leuke ideeën voor activiteiten in hun straat of wijk, kunnen maximaal EUR700 subsidie aanvragen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op de internetpagina www.denhaag.nl en bij de Haagse bewonersorganisaties.

Dit jaar stelt de gemeente EUR135.000 beschikbaar voor ondersteuning van wijk- en straatactiviteiten. In 2001 startte de gemeente met groot succes deze subsidie. In de afgelopen jaren zijn met de subsidie onder meer straatspeeldagen, sport- en spelactiviteiten, theaterfestivals en straatfeesten georganiseerd. Het doel van de activiteiten is dat bewoners elkaar in een leuke sfeer ontmoeten in de eigen woonomgeving, om zo het buurtgevoel en de samenhang te versterken.

Wie deze subsidie wil aanvragen kan contact opnemen met de bewonersorganisatie in de wijk. Daar liggen aanvraagformulieren klaar. Deze formulieren zijn ook te krijgen via de internetpagina www.denhaag.nl. Het ingevulde formulier moet samen met een begroting van de activiteit worden gestuurd naar dienst OCW, mw. Y. Arkesteijn, Postbus 12652, 2500 DP Den Haag. Aanvragen kunnen tot 1 september 2004 worden ingediend. De gemeente kan alleen subsidie geven aan rechtspersonen. Bent u geen rechtspersoon, dan moet u de subsidie aanvragen met behulp van uw bewonersorganisatie of een andere rechtspersoon. Bij behandeling van de aanvragen geldt 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' en 'op is op'. Meer informatie is te krijgen via de internetpagina www.denhaag.nl, telefonisch bij mw. Y. Arkesteijn (070) 353 5497 of via de bewonersorganisatie in uw wijk.