Gemeente Den Haag

april 2004
Deetman: Keurmerk Veilig Ondernemen voor gehele binnenstad bij opening tramtunnel (7 april)

Als het aan burgemeester Deetman ligt wordt het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgerold over het centrum van Den Haag. "Wij zetten erop in dat de hele binnenstad een Keurmerk Veilig Ondernemen heeft op het moment dat het Souterrain op 16 oktober wordt geopend." Deetman sprak dit voornemen uit bij de opening van de tentoonstelling '10 jaar Den Haag Nieuw Centrum' , in de Openbare Bibliotheek aan het Spui.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een samenwerkingsverband van gemeente, politie en ondernemers. Het is bedoeld om gezamenlijk de veiligheid in winkelgebieden structureel aan te pakken en op een hoger plan te brengen. Op 28 januari jongstleden is het eerste Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden in Den Haag uitgereikt aan ondernemers in de Grote Marktstraat en de Grote Markt. Momenteel wordt met ondernemers van de Paleispromenade samengewerkt aan een tweede Keurmerk Veilig Ondernemen.

Veiligheidsplan
Het Keurmerk Veilig Ondernemen maakt onderdeel uit van het plan 'Een veilig Den Haag: een opdracht aan alle Hagenaars'. Dit plan beschrijft hoe Den Haag werkt aan veiligheid. In 2006 moeten de criminaliteit en overlast met 25 procent zijn gedaald en de Hagenaar zich veiliger voelen. Voor de gemeente Den Haag is dit prioriteit nummer één. Centraal in de aanpak staat de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het delen van verantwoordelijkheden.