Gemeente Utrecht

Overvecht wint Kinderraadsvergadering met speel- en gamehal

De wijk Overvecht is de winnaar van de achtste Kinderraadsvergadering van Utrecht. De winnaar werd gekozen na een spannende middag met presentaties, een debat met de burgemeester in het stadhuis en een stemming op de wijkplannen. De winnaars gingen uit hun dak toen de stemuitslag bekend werd gemaakt. Zij wonnen de prijs van EUR 20.000 om hun plan uit te voeren. Kinderen uit de wijk Overvecht krijgen een speel- en gamehal

Winnende wijkplan
In de speel- en gamehal kunnen kinderen verschillende spelletjes spelen. Kinderen van alle leeftijdsgroepen kunnen hier terecht. In de hal komen onder andere een voetbaltafel, spelcomputers, televisies en gezelschapsspelen. De hal komt op locatie de Gagel. Daar komt in de nabije toekomst een kinder- en tienerwerklokaal. Het park de Gagel moet eerst nog verbouwd worden voordat de speel- en gamehal er kan komen. De hal zal in de zomer van 2005 geopend worden. De winnaar is door democratisch stemmen gekozen. De tweede plaats was voor Binnenstad met een skatebaan voor beginnende skaters. De derde plaats was voor Leidsche Rijn met een kinderdisco.

Winnaar P@rticipatiewisselbok@@l
De P@rticipatiewisselbok@@l was dit jaar voor de kinderen in de wijk Leidsche Rijn. Zij gaan een dagje uit naar museum Villa Zebra. Zij kregen deze prijs uit handen van wethouder Toon Gispen van Jeugdbeleid. Leidsche Rijn heeft extra inspanning geleverd voor het werven van kinderen. 62% van de kinderen (in de groepen 7 en 8 van de basisschool) in Leidsche Rijn deed mee met de Ideeënprijsvraag, dat is 40% meer dan vorig jaar. De jury heeft de presentaties van de plannen tijdens de wijkvoorrondes hoog gewaardeerd. De kinderen uit Leidsche Rijn vertelden door middel van rap wat het plan inhield. Het raadsvoorstel was helemaal door de kinderen uitgewerkt en zelf geschreven. Noordoost en Vleuten-de Meern kregen een eervolle vermelding.

De Kinderraadsvergadering
Dit participatieproject is bedoeld voor alle kinderen van 10-12 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool) die in Utrecht wonen. Kinderen bedachten ideeën en maakten plannen voor hun wijk onder begeleiding van kinderbegeleiders. De P@rticipatiewisselbok@@l is aan het project toegevoegd om het participeren van kinderen te bevorderen.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, afdeling communicatie, Floor Hufner, 030-286 83 93, f.hufner@utrecht.nl, niet bereikbaar op vrijdag of Programma voor de Jeugd, Kirke Mulders, 030-286 59 94, k.mulders@utrecht.nl, niet bereikbaar op woensdag en vrijdag. U kunt tevens bij Floor Hufner een foto aanvragen.

Woensdag, 7 april 2004