Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 6 april 2004

Op dinsdag 6 april 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Aangepast hoofdstuk Armoedenota
Het college heeft ingestemd met het aanpassen van hoofdstuk 4.1 van de Armoedenota 2003-2006. Dit hoofdstuk gaat over de korting op de kosten van sport- en culturele activiteiten. Omdat de doelgroep te groot was voor het beschikbare budget, is besloten om de doelgroep in te perken en het uit te keren bedrag te verlagen. De doelgroep bestaat nu uit kinderen van 8 tot en met 15 jaar waarvan de ouders een minimuminkomen hebben. De kosten voor dit voorstel bedragen 130.400,--. Dit is op jaarbasis 800,-- minder dan het bedrag dat nodig was voor het oorspronkelijke voorstel.

Jaarverslag en Productenrekening 2003
Het college heeft het Jaarverslag 2003 en de Productenrekening 2003 vastgesteld. De rekening sluit af met een positief financieel resultaat van 0,4 miljoen.

Voortgangsnotitie Parkshuttle eerste kwartaal 2004 Het college heeft kennisgenomen van de stand van zaken van het Parkshuttleproject over het eerste kwartaal 2004. De meest recente planning van de Parkshuttle gaat uit van een oplevering van de infrastructuur eind dit jaar. Na een testperiode van ongeveer vier maanden, kan de Parkshuttle in het voorjaar van 2005 voor het publiek in gebruik worden genomen.
[Procedure: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Notitie Toekomstscenarios Openbaar primair onderwijs Capelle aan den IJssel
Het college heeft ingestemd met de inhoud van de notitie over de toekomstscenarios voor de organisatie van het openbaar primair onderwijs in Capelle aan den IJssel. Als scenarios worden genoemd:
- huidige situatie (met de artikel 83 commissie) handhaven;
- het openbaar primair onderwijs terughalen naar de gemeente
- een gemeenschappelijke regeling

- een stichting openbaar primair onderwijs

Klimaatbeleid
Voortvloeiend uit het Kyotoprotocol (CO2 reductie van 6% in 2010 ten opzichte van 1990) wordt de ontwikkeling en uitvoering van klimaatbeleid door gemeenten van groot belang geacht. Om vast te stellen hoever Capelle aan den IJssel daarmee is gevorderd, heeft het college met ondersteuning van de Novem een klimaatscan laten uitvoeren. Op advies van de Novem heeft het college besloten om een actief klimaatbeleid te ontwikkelen. Er bestaat de mogelijkheid om voor de uitvoering van het klimaatbeleid subsidie te krijgen, op basis van 50% co-financiering. Als voorbereiding op een eventuele subsidie-aanvraag worden nu eerst een aantal themas, waaronder woningbouw en duurzame energie, verder uitgewerkt tot concrete plannen.
[Procedure: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Evaluatie klachtenafhandeling openbare verlichting 2003 + rapportage klachtenanalyse openbare verlichting 4e kwartaal 2003 Het college heeft ingestemd met de rapportage over de klachtenanalyse openbare verlichting 4e kwartaal 2003 en met de evaluatie klachtenafhandeling openbare verlichting 2003. In deze evaluatie komt een afname van het aantal storingen met 8% ten opzichte van 2002 naar voren.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Verlenen vrijstelling bestemmingsplan Capelle-West 1997 voor realisatie van maximaal 10 parkeerplaatsen aan de Van Kinsbergenstraat
Het college heeft in principe ingestemd met het verlenen van vrijstelling conform artikel 18 van het bestemmingsplan Capelle-West 1997 om maximaal 10 parkeerplaatsen aan te leggen ter hoogte van de Van Kinsbergenstraat 18. De parkeerplaatsen maken onderdeel uit van de reconstructie van de Van Speijkstraat. Het voornemen wordt gedurende vier weken ter inzage gelegd. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Beantwoording brief Fair Play Centers inzake vergunning speelautomatenhal
Het college heeft besloten Fair Play Centers per brief te informeren dat haar huidige aanvraag voor een vergunning tot het mogen exploiteren van een speelautomatenhal in Capelle niet geldend is voor de nieuw te starten procedure. Te zijner tijd moet een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Verkoop perceel bouwgrond in Fascinatio aan TriLink II B.V. te Culemborg
Het college heeft ingestemd met de verkoop van een perceel bouwgrond in van ca. 16 m2 aan TriLink II B.V voor de prijs van
2.880,00 excl. BTW. Op het perceel zal een wijkdistributiecentrum voor telecommunicatievoorzieningen worden gerealiseerd. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Verkoop perceel bouwgrond in Fascinatio aan Worpholding II B.V. te Amersfoort
Het college heeft ingestemd met de verkoop van een perceel bouwgrond van ca. 3.018m2 aan Worpholding II B.V voor de prijs van
1.730.408,40 excl. BTW. Op het perceel zal een kantoorgebouw van ca. 3.780 m2 worden gerealiseerd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Middelen en Buitenruimte.]

Bestuursinformatie (BIS) op Internet
Het college heeft kennisgenomen van het plan
Bestuursinformatiesysteem (BIS) op Internet. Begin april 2004 zullen commissie- en raadsstukken voor iedereen digitaal beschikbaar zijn via de gemeentepagina op Internet.

Wijziging Bezoldigingsverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2002
Het college heeft besloten de Bezoldigingsverordening gemeente Capelle aan den IJssel 2002 te wijzigen op het artikel over de personeelsbeoordeling.