Politie Friesland

Politieberichten van 06/04 13.00 uur t/m 07/04 07.00 uur

Fryslân 07-04-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur bellen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Sneek: doorrijden na aanrijding, getuigen gezocht
Maandag 29 omstreeks 15:00 uur is er op de Hemdijk te Sneek een bromfietser aangereden door een personenauto, een zwarte BMW. De bestuurder van deze BMW is doorgereden. De bromfietser, een 16-jarige scholier uit Oudemirdum, stopte voor de kruising van de Hemdijk en de Simmerdyk om een invalidenvoertuig, komende vanaf de Simmerdyk voorrang te verlenen. Daarna trok de bromfietser weer op en werd vanachter aangereden. Hij viel achterover en kwam op de motorkap van de auto terecht. De auto reed vervolgens met flinke snelheid weg. Van deze auto, een zwarte BMW, is alleen bekend dat hij een dubbele chroomkleurige uitlaat had en opvallende zilverkleurige velgen met 5 spaken in de vorm van een ster. Er zat slechts één persoon in de auto, de bestuurder. De bromfiets liep aanzienlijke schade op. Gelukkig heeft de bestuurder geen verwondingen aan het voorval overgehouden. De jongen is wel behoorlijk geschrokken. De politie komt graag in contact met getuigen van dit voorval of burgers die op andere wijze iets kunnen vertellen zodat de bestuurder van de auto kan worden achterhalen. Politie Fryslân: 0900-8844 (lokaal tarief).

Hindeloopen: diefstal personenauto
Op dinsdag werd tussen 06.15 uur en 17.00 uur een blauwe Peugeot 306 gestolen aan de Stationsweg. De auto met het kenteken PT-GT-86 stond geparkeerd bij het station en was afgesloten. Toen de 40-jarige eigenaar uit Oudemirdum zijn auto wilde ophalen ontdekte hij glas op de parkeerplaats waar de auto was achtergelaten. Van de auto ontbrak ieder spoor. Agenten maakten met de eigenaar een zoekslag door Hindeloopen maar dit leverde niets op. De eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag werd om 16.15 uur een verdachte aangehouden aan De Centrale terzake winkeldiefstal. Een 35-jarige inwoner van Bilthoven had uit een elektronicazaak een DVD-speler meegenomen zonder te betalen. De man had de DVD in een tas gestopt en verliet de winkel. Hij werd door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte werd voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij werd voorgeleid, kreeg een dagvaarding en werd na verhoor weer vrijgelaten. Een 44-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Drachten: automobilist onwel op de A7
De politie kreeg dinsdag rond 19.00 uur een melding van een automobilist die op de A7 onwel geworden was. De 41-jarige automobilist uit Heiligerlee werd per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht waar hij verder onderzocht werd. De man was als bestuurder de enige inzittende in een personenauto. Hij reed richting Groningen toen hij ter hoogte van Drachten onwel werd. Hierop reed hij zijn auto via de vluchtstrook de berm in waar de auto tot stilstand kwam. Hij schakelde zelf de hulpdiensten in. Na een medisch onderzoek werd de man rond 21.00 uur uit het ziekenhuis ontslagen en kon hij weer naar huis.

Grou: verkeerscontrole
Op dinsdag werd tussen 11.30 en 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden aan het Skutsje, in de omgeving van de Wielsmaskoalle. Er was speciale aandacht voor de draagplicht van de autogordel. Acht automobilisten kregen een proces-verbaal omdat de autogordel niet gedragen werd.

Leeuwarden: vrouw gewond na val
Dinsdag raakte om 18.55 uur een vrouw gewond na een valpartij in de fietsenstalling aan de Stationsweg. Het slachtoffer, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, liep voetletsel op. Ze werd per ambulance naar het MCL-Zuid gebracht. Er zijn geen bijzonderheden bekend over de toedracht van het ongeval.

Leeuwarden: winkeldiefstal met verzet en belediging
Dinsdag werd om 18.25 uur een winkeldief aangehouden bij een supermarkt aan de Oostersingel. De verdachte, een 40-jarige Leeuwarder, had een pak Snickers en een cake meegenomen zonder af te rekenen. De man werd door beveiligingspersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. Tijdens de aanhouding pleegde de man verzet. De man werd geboeid en naar het bureau gebracht. Tijdens de transfer uitte de verdachte diverse beledigingen. De verdachte werd voorgeleid en er werd proces-verbaal opgemaakt. De Leeuwarder werd na verhoor weer vrijgelaten. Een medewerker van de supermarkt deed aangifte.

Franeker: bedrijfsinbraak
Tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 07.00 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Burg. J. Dijkstraweg. Er werden drie pakken koffie, vier pakken melk, een draagbare radio en een draadloze telefoon weggenomen. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren. Een 49-jarige inwoner van Achlum deed aangifte.

Heerenveen: winkeldiefstal
Dinsdag werd om 14.45 uur een verdachte aangehouden bij een supermarkt aan de Dracht terzake winkeldiefstal. Een 51-jarige inwoonster van Heerenveen wilde boodschappen t.w.v. E 3,84 meenemen zonder te betalen. De vrouw werd door winkelpersoneel aangehouden. Ze werd voor verhoor naar het bureau gebracht en na verhoor weer vrijgelaten. Er werd aangifte gedaan door een medewerker van de supermarkt.

Sneek: fietsster gewond na val
Dinsdag raakte rond 12.20 uur een fietsster gewond toen zij aan de Molenkrite met haar fiets viel. Het slachtoffer, een inwoonster van Sneek, (leeftijd onbekend) liep gezichtsletsel op. Ze werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. De fietsster was ter hoogte van de fietstunnel Molenkrite door onbekende oorzaak gevallen. Haar duopassagier, een 11-jarige inwoner van Sneek, kon tijdig van de fiets afspringen en bleef ongedeerd.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag werd om 15.45 uur een man aan de Pieter Sipmawei aangehouden terzake winkeldiefstal. De verdachte, een 38-jarige Leeuwarder, had een fles drank uit een supermarkt weggenomen. Hij had de fles onder zijn jas verstopt en liep langs de kassa zonder te betalen. De man werd door winkelpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte werd naar het bureau gebracht waar hij voorgeleid en verhoord werd. Na verhoor werd de verdachte weer vrijgelaten. Een 21-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Heerenveen: Geerts Willigenplein, woensdag 02..05 uur, 48-jarige inwoner van Oldemarkt, 295 ug/l, rijverbod 2 uur, automobilist.

Sondel: Suderseewei, dinsdag 03.10 uur, 27-jarige inwoner van Lemmer, 515 ug/l, rijverbod 5 uur, automobilist.

Leeuwarden: insluiping
Woensdag werden tussen 23.00 uur en 03.30 uur twee mobieltjes en E 25,-- weggenomen uit een woning aan de Leeuwerikstraat. Daarnaast werd een pak bladerdeeg uit de vriezer weggenomen. Men was via de onafgesloten tuindeuren binnengekomen. Er werd aangifte gedaan door een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Peins: schoorsteenbrand
Dinsdag verleende de politie om 22.10 uur assistentie aan de brandweer tijdens een woningbrand aan de Dorpsstraat. Er raakte niemand gewond. Er was brand ontstaan in de schoorsteen. De brandweer had het vuur snel onder controle en inspecteerde de schoorsteen.

Hantumhuizen: verdachte aangehouden
Dinsdag werd om 19.15 uur een verdachte aangehouden aan It Paadsje terzake bedreiging. De verdachte, een 41-jarige inwoner van Hantumhuizen, had een 59-jarige dorpsbewoner verbaal bedreigd. Daarnaast had de verdachte een schutting op het erf van de dorpsbewoner vernield. De verdachte werd aangehouden maar pleegde verzet tijdens zijn aanhouding. Hij werd geboeid naar het bureau gebracht en en werd ingesloten. De verdachte zit nog vast. Er werd aangifte gedaan door een 59-jarige inwoner van Hantumhuizen. De politie stelt een onderzoek in.