Politie Limburg-Zuid

2 Verdachten aangehouden ivm schietincident

Sittard-Geleen-Born 07-04-2004 - De politie heeft twee mannen (21/44) uit Geleen aangehouden. Die worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident maandagmiddag 05 april 2004, omstreeks 16.20 uur, op de Groenstraat in Geleen.

De verdachten, die bij het ingestelde politie-onderzoek in beeld waren gekomen, werden naar het politiebureau ontboden alwaar zij meteen werden aangehouden. Bij het schietincident werden diverse schoten gelost op een geparkeerde auto. Niemand is gewond geraakt. De politie vermoedt dat het schietincident te maken heeft / ligt in de relationele sfeer. Zo heeft de politie de afgelopen tijd al vaker binnen de problemen, die in deze relationele sfeer speelden, bemiddeld. De beide verdachten zijn ingesloten en de politie stelt verder onderzoek in.

Op het moment van het schietincident die maandagmiddag bevond de 44-jarige auto-eigenaar uit Geleen in het iets verderop gelegen politiebureau aan de Mauritslaan. Hij deed daar melding van het feit dat hij kort daarvoor door onbekenden vanuit een auto was beschoten. Het slachtoffer was toen onderweg van Munstergeleen naar Puth. Na het schietincident keerde hij direct zijn auto en reed vliegensvlug naar het politiebureau in Geleen. Terwijl hij daar zijn verhaal deed, werd zijn op de Groenstraat achtergelaten auto voor de tweede maal beschoten.