STICHTING GRAS KEURMERK

Landelijke gras-burger acties


07 APRIL 2004.

Tijdens de Huishoudbeurs van afgelopen maand zijn de nieuwe 'Wordt Gras-BURGER' acties gestart. Er tekenden bijna 3500 bezoekers de Gras-BURGER oproep, waardoor zij zich Gras-BURGER mogen noemen. Gras-BURGERS willen, dat de 400 miljoen kippen, varkens, kalveren etc. die jaarlijks in Nederland op de boeren bedrijven worden gehouden, weer als Grasdieren dagelijks gezond naar buiten moeten kunnen.

DOELSTELLING
De doelstelling van Stichting Gras Keurmerk is om 6 ½ miljoen Nederlanders (ouder dan 18 jaar) hun handtekening te laten zetten onder de oproep. Daarmee is de meerderheid van de Nederlandse, volwassen bevolking Gras-BURGER en dient het landbouwbeleid in Nederland drastisch te worden gewijzigd, zodat het houden van landbouwdieren die nooit buiten komen, verboden wordt.

DIERENBESCHERMING en VARKENS IN NOOD
Deze acties worden georganiseerd door de GrasMeisjes Organisatie en ondersteund door acties van de Dierenbescherming en Varkens in Nood.

In de drie weken voor Pasen zijn de GrasMeisjes Teams -deels in samenwerking met 29 afdelingen van de Dierenbescherming- actief met het werven van Gras-BURGERS bij winkels van Super de Boer, Konmar, Albert Heijn, Jumbo en C 1000 in de volgende plaatsen:

Almere, Alphen a/d Rijn, Zwolle, Utrecht, Rotterdam, Hellevoetsluis, Arnhem, Haarlem, Delft, Swalmen, Hoofddorp, Haarlemmermeer, Roermond, Weert, Haelen, Voorschoten, Hardenberg, Roermond, Weert, Haelen, Voorschoten, Hardenberg, Lochem, Heerenveen, Midden-Beemster, Almelo, Kortenhoef, Loosdrecht, Hilvesum, Apeldoorn, Ridderkerk, Heerlen en Brunssum.

Omschakeling van Scharrel- naar Gras-eieren. Tijdens de Gras-BURGER acties worden de mensen gevraagd om over te stappen van Scharrel eieren naar Gras-eieren, zodat de kippen weer gezond naar buiten kunnen om te grazen in het groen van ruime weiden. In 1993 is ALBERT HEIJN begonnen om deze omschakeling van Scharrel naar Gras-eieren en later ook naar EKO eieren, actief te ondersteunen. Nu de Batterij eieren bij veel supermarkten uit de winkel zijn verdwenen, krijgt de omschakeling van Scharrel naar Gras een extra stimulans. Super de Boer, Konmar, Jumbo en Makro vervangen hun Scharrel eieren nu ook steeds meer door Gras en EKO-eieren Meer info: Stichting Gras Keurmerk, Wim Brinkman. Tel. 0599 512 675

(r)(c)Gras Keurmerk/Gras/Gras
Ei/Grasvarkens/Graskippen/Graskuikens/Gras Rund/Graskalf/ Grasdier/Grasvlees/Grasmelk/Gras
Eijs/Grasmeisje/Grasaardappelen/Grasfruit/Grasappels/Gras-BURGER zijn wettig gedeponeerde merken, welke door Stichting Gras Keurmerk worden gecertificeerd.


07 apr 04 09:30