Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 7 april 2004

(


Lisse - Auto gestolen na inbraak in bedrijf

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 april zijn inbrekers er na een inbraak in een bedrijf aan de Gasstraat vandoor gegaan met een rode Dodge Charger. In het bedrijf werden ook de wielen van een Corvette verwisseld en meegenomen. Eveneens werd een geluidsinstallatie uit een auto gestolen alsmedeen enkele automotoren. De politie heeft de gestolen auto internationaal laten signaleren en is met een onderzoek begonnen.


Leiden - Politie houdt verdachte van brandstichting in school aan

De politie heeft met de aanhouding van een 20-jarige man uit Leiden een brandstichting in een dependance van twee basisscholen aan het Regenboogpad opgelost. De brand veroorzaakte in de nacht van 24 op 25 augustus van het vorig jaar grote schade aan klaslokalen. Het sporenonderzoek door de technische recherche van politie Hollands Midden duidde op brandstichting. Na uitgebreid onderzoek hield de politie op dinsdag 6 april de man in zijn woning in Leiden aan. Tegenover de politie bekende de man de brand te hebben gesticht. Waarom hij de brand stichtte is niet bekend. De verdachte wordt binnenkort bij justitie voorgeleid.


Gouda - Aanrijding

Bij een aanrijding tussen een 74-jarige fietser uit Gouda en een 45-jarige automobiliste uit Gouda raakte de fietser aan het hoofd gewond. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanrijding gebeurde op dinsdag 6 april rond 11.45 uur op de kruising Blommensteinsingel met de Palenstein. De bejaarde fietser verleende op vermelde kruising geen voorrang aan de automobiliste.

Bodegraven/Nieuwerbrug Spreekuur wijkagenten
Als extra service voor de inwoners van Bodegraven komt er een wijkspreekuur van de wijkagenten. Op vrijdag 16 april 2004 start het spreekuur van de wijkagenten Bodegraven, Hans Hazeborg en Wilko Koster. Hans Hazeborg is wijkagent van Bodegraven Zuid (Broekvelden, Dronenwijk en de bedrijventerreinen Broekvelden en Grootte Wetering, Wilko Koster is wijkagent van Bodegraven Noord/Centrum/Meije en Nieuwerbrug.
Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen inwoners van Bodegraven op het politiebureau Bodegraven, Stationsplein 5, terecht voor vragen over veiligheid en leefbaarheid. Verder geven de wijkagenten advies in onder andere conflictsituaties en proberen dit op te lossen met interne en externe partners.
Elke vrijdagavond, met uitzondering van feestdagen, zal er een wijkagent aanwezig zijn voor de inwoners uit Bodegraven in het politiebureau. Voor Nieuwerbrug is er recent een wijkspreekuur gestart. Namelijk één maal in de twee weken op een dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het "Wierickehuis". De volgende wijkspreekuur Nieuwerbrug is op dinsdag 13 april
Het politiebureau Bodegraven blijft elke vrijdagavond geopend tot 21.00 uur voor vragen en het doen van aangifte bij de medewerkers van de receptie.

Bergambacht gewonde man aangetroffen in woning
Op dinsdag 6 april om omstreeks 21.30 is een 52-jarige man in Bergambacht met steekwonden aangetroffen in zijn woning. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht gevoerd en verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Over de motieven van deze daad is op dit moment nog niets bekend.

Getuigen meldden dat een man per fiets is vertrokken richting het nabijgelegen poldergebied. De politie heeft meteen een zoektocht in gang gezet, waarbij onder andere een politiehelikopter en politiehonden zijn ingezet. Even voor middernacht resulteerde de zoektocht in de aanhouding van een persoon. Deze persoon wordt voor verder verhoor vastgehouden.

Getuigen van dit voorval worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Gouda 0900 - 8844.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --