Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 7 april 2004

* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag kort na vier uur ontstond op het Eendrachtsplein om nog onduidelijke redenen een onenigheid tussen twee Rotterdammers (51 en 52 jaar). Daarbij werd de 51-jarige man met een mes in de borststreek gestoken. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum, die juist het bureau aan het Eendrachtsplein uitkwamen, hielden daarop de 52-jarige Rotterdammer aan. De man werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen en -middag op de Clydeweg een controle zwaar vervoer. In totaal werden 24 vrachtwagencombinaties gecontroleerd, waarbij 16 processen-verbaal werden uitgeschreven voor onder meer afvallende lading, geen vervoersvergunning, geen markering bij lange en brede lading en overbelading.


* SNELHEIDSCONTROLE STATENWEG
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag tussen half vijf en kwart voor zes radarsnelheidscontroles in beide rijrichtingen op de Statenweg. Van de in totaal 927 voorbij de radarwagens rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 39 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'.


* WAARSCHUWING VOOR BABBELTRUC
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond half vijf werd een 79-jarige Rotterdamse in haar woning aan de Kralingseweg het slachtoffer van een babbeltruc. Bij de woning werd aangebeld door een man die zich voordeed als assisent van de dokter. De vrouw, die last had van haar voet, ging op advies van de man op bed liggen, zodat hij goed haar voet kon bekijken. Vervolgens bood hij de vrouw aan een zalfje te gaan halen. Op aanwijzingen van de vrouw pakte de man een enveloppe met 250 euro, ging vervolgens met het geld de deur en kwam niet meer terug.
De politie adviseert mensen, die benaderd worden door een persoon die zij niet kennen en die zich voordoet als een vertegenwoordiger van een instantie, in alle gevallen te vragen naar een legitimatiebewijs, voordat de persoon wordt binnengelaten. Wanneer een en ander niet wordt vertrouwd; bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.


* CONTROLES AANPAK SCOOTER OVERLAST
ROTTERDAM - De politie van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hebben dinsdag op diverse plaatsen controles gehouden in het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO). Het ging om de locaties Middenbaan, Paul Krugerstraat, Limbrichthoek en Millinxstraat.
Een flink aantal bromfietsers en scooterrijders werd staande gehouden. Twintig van hen kregen een bekeuring voor onder meer overschrijding snelheid, geen helm dragen, niet in het bezit van een certificaat en technische gebreken.

Middaguitgave dinsdag 6 april 2004

* TWEEDE VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmiddag omstreeks één uur een 37-jarige man uit Rotterdam aan, verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij die donderdagavond 1 april jl. in het Zwaanshals plaatsvond. Op donderdagavond omstreeks half negen ontstond, om nog onduidelijke reden, in een café aan het Zwaanshals een onenigheid tussen een aantal mannen. De ruzie werd later op straat beslecht, toen een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel met een mes in zijn rug werd gestoken. Het slachtoffer werd door personeel van de AZR-R voor behandeling vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Op signalement kon korte tijd later een 35-jarige man uit Schiedam als één van de verdachten in de Wolstraat worden aangehouden. De recherche van het district De Noordhoek zet het onderzoek voort.


* SCHIETPARTIJ IN METRO
SCHIEDAM - Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor twee vond in een metrotrein (Spijkenisse richting Rotterdam) nabij het metrostation Schiedam-Centrum een schietpartij plaats.
In een tunnel voor het metrostation werd door een vooralsnog onbekende man op een 19-jarige man uit Spijkenisse geschoten. Hij werd hierbij in zijn buik en been geraakt. Slachtoffer en de dader stapten beiden uit de metrotrein toen deze op station Schiedam-Centrum tot stilstand kwam. De dader ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De recherche van district Schiedam stelt een nader onderzoek in teneinde de identiteit van de dader en de juiste toedracht van de schietpartij te achterhalen.


* ONTVOERING BLEEK POGING AFPERSING
ROTTERDAM - Op vrijdag 2 april j.l. werd aangifte gedaan van ontvoering van een man en een vrouw uit een woning aan de Gordelweg te Rotterdam.
De dag ervoor was een broer van de vrouw naar de woning gegaan om te bemiddelen tussen zijn zus en haar man. In de familie waren al enige tijd spanningen. Een andere broer kreeg gedurende de nacht geen contact meer met het pand en ging poolshoogte nemen omdat hij vreesde, dat er iets was gebeurd. Inmiddels was ook de politie op de hoogte gebracht. Bij een onderzoek die nacht in de woning werd niemand meer aangetroffen.
Later kreeg een familielid telefonisch te horen dat zijn broer en zus waren ontvoerd en dat hij 150.000 euro losgeld moest betalen. Hierop werd door de politie een onderzoeksteam samengesteld. Intensief onderzoek door het team van de recherche van het district De Noordhoek wees uit dat de slachtoffers zich vermoedelijk in Duitsland bevonden. In samenwerking met de Duitse politie werden beide slachtoffers in de buurt van Keulen getraceerd. De politie van Keulen deed zaterdagavond 3 april met speciale eenheden een inval in een woning in Rösrath. Daar trof men meerdere personen aan onder wie de broer en de zus. Zij spraken tegen dat zij waren ontvoerd. Wat later gaven zij toe, dat zij de ontvoering in scène hadden gezet om de familie geld af te persen. De broer en zus, van Joegoslavische komaf, werden aangehouden als verdacht van poging tot afpersing.

Ochtenduitgave dinsdag 6 april 2004