Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - niet meewerken aan cursus: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 07-04-2004

Een 23-jarige Edenaar en een 30-jarige inwoner van Nijkerk hebben van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen te horen gekregen dat hun rijbewijzen ongeldig zijn verklaard. Reden hiervoor was dat beiden geen medewerking hadden verleend aan de hen opgelegde Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA), nadat ze eerder betrapt waren op het rijden onder invloed. Los van strafrechtelijke gevolgen kan in sommige gevallen aan drankrijders de EMA worden opgelegd, een cursus waarbij bestuurders bewuster worden gemaakt van alcohol in het verkeer. Deelname aan de cursus is verplicht. Ook moet men een belangrijk deel van de kosten (ruim 500 euro) zelf betalen. De Edenaar en de Nijkerker hadden de kosten niet betaald. Dat wordt aangemerkt als niet meewerken, waarop hun rijbewijzen ongeldig zijn verklaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding en boete na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 07-04-2004

Een 17-jarig meisje uit Ede, dat verdacht werd van winkeldiefstal op de Brouwerstraat in haar woonplaats, heeft hiervoor een dagvaarding gekregen. De Edese liep dinsdagochtend tegen de lamp nadat winkelpersoneel haar betrapte op diefstal van levensmiddelen ter waarde van ruim tien euro. Het meisje werd overgedragen aan de politie, die het feit in overleg met justitie afdeed met een dagvaarding. Een 62-jarige vrouw uit Ede kreeg voor hetzelfde feit een boete van 125 euro nadat ze bij een zaak aan de Lindenhorst voor een bedrag van enkele euro's cosmetica zou hebben gestolen. De vrouw werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen nadat ze haar betrapt hadden. De Edese bekende, waarop ze met een boete werd heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - automobilist strandt in bussluis

Publicatiedatum: 07-04-2004

Een 24-jarige automobilist uit het Belgische Harelbeke is dinsdagmiddag met zijn auto gestrand in een bussluis aan de Bornsesteeg in Wageningen. Hierdoor beschadigde hij het carter van zijn voertuig, waardoor er een hoeveelheid olie op het wegdek terecht kwam. In de ontstane olieplas, ter grootte van enkele tientallen meters, kwam een passerende fietser ten val waardoor zijn kleding besmeurd raakte. De fietser zelf bleef ongedeerd. Gewaarschuwde agenten troffen de bestuurder in eerste instantie niet aan en lieten de auto van de Belg afslepen. Deze meldde zich later bij de politie. Brandweer en gemeente hebben het wegdek terplaatse gereinigd. Tegen de Belg is proces-verbaal opgemaakt. Ook kan hij een rekening verwachten voor de reinigingskosten van het wegdek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 07-04-2004

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs ingenomen van een 38-jarige automobilist uit Barneveld, nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed op de Burgemeester Kuntzelaan in zijn woonplaats. Het rijgedrag van de Barnevelder gaf voor de agenten aanleiding om hem te controleren. De man zou even na een uur 's nachts slingerend over de rijbaan rijden. Nadat hij tot staan was gebracht bleek het vermoeden bewaarheid: de man rook naar alcohol en moest mee voor een ademanalyse. Daarbij werd een promillage gemeten van 1,39 (ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid). Voor de politie reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Justitie beslist over teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 07-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei. Daarbij zijn in totaal 69 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde in Otterlo, Garderen en Hoenderlo. Een overzicht:
-Otterlo, Apeldoornseweg: controle tussen 17.50 en 21.20 uur, 930 passanten en 15 overtreders. Hoogst gemeten snelheid 101 km/u, terwijl 80 daar de maximumsnelheid bedraagt;

- Garderen, Apeldoornsestraat: controle tussen 15.10 en 20.45 uur, 1520 passanten waarvan 41 overtreders. Hoogst gemeten snelheid 118 km/u terwijl 80 daar de limiet is;

- Hoenderlo, Delenseweg: controle tussen 15.00 en 21.00 uur, 13 overtreders onder 1660 passanten. Hoogst gemeten snelheid 101 km/u bij een maximumsnelheid van 80.
Op genoemde wegen wordt regelmatig op snelheid gecontroleerd omdat gebleken is dat er zich regelmatig verkeersongevallen voordoen, waarbij (te hoge) snelheid vaak de voornaamste oorzaak blijkt te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606