3 e persbericht van woensdag 7 april 2004

Eindhoven 07-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man omgekomen bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdige aanrijding op de Oirschotsedijk is een nog onbekende man om het leven gekomen. Hij reed woensdag rond 17.30 uur met zijn auto tegen een boom langs de kant van de weg. De man is ter plaatse overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval en de identiteit van de man.

Beek en Donk: Duiker overleden

De 61-jarige Antonius van Elteren uit Bosschenhooft is woensdagmiddag om het leven gekomen bij onderhoudswerkzaamheden onder water. De man werkte als duiker voor een bedrijf uit Weert. Bij werkzaamheden bij Sluis 6 ter hoogte van de Koppelstraat in Beek en Donk raakte de man rond 13.30 uur in de problemen. Hij is uit het water gehaald en met spoed naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gebracht. De politie heeft alle kruispunten vrijgemaakt zodat de ambulance ongestoord kon doorrijden. De man is rond 15.30 uur in het ziekenhuis overleden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Helmond: Snelheidscontroles

Op drie plaatsen is woensdag een snelheidscontrole gehouden. Op de Vossenbeemd werden tussen 10.30 en 13.00 uur 100 bestuurders van voertuigen bekeurd omdat ze harder reden dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u, er werden 1283 voertuigen gecontroleerd. Tussen 14.00 en 16.15 uur werden 1535 voertuigen gecontroleerd op de Rochadeweg. Daarvan reden er 17 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Op de Schootense Dreef is tussen 14.00 en 15.15 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij de overtreders meteen werden staande gehouden en een bekeuring kregen. Van de 75 gecontroleerde voertuigen reden er negen te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Nuenen: Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op het Park. Hij was daar aan het inbreken in een auto en werd op heterdaad betrapt door de eigenaar van de wagen. Deze heeft de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Veldhoven: Gereedschap weggehaald

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in drie opslagcontainers die op de Hoekwal waren neergezet. De sloten van de containers zijn opengebroken. Er verdween een hoeveelheid gereedschap, zoals boormachines, tangen en slijpmachines, en een hoeveelheid bouwmateriaal, zoals metalen koppelingen, koperen pijpleiding en elektriciteitsschakelaars.

Heeze: Controle op snelheid

Op de Kruis is woensdag tussen 9.20 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 655 gecontroleerde voertuigen reden er 49 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.