Ingezonden persbericht


Graag nodigt het programma KWINT u uit op woensdag 7 april 2004 om 17.00 uur in café Dudok, Hofweg 1a, Den Haag

voor de themadiscussie over:

Digitale Identiteitsfraude

Identiteitsvervalsing is de snelst groeiende vorm van witteboordencriminaliteit. Criminelen kunnen zich met behulp van gestolen SoFi-nummers, identiteitsbewijzen, creditcardgegevens of vervalste e-mailadressen voordoen als iemand anders om zo fraude te plegen. Internet is hierbij vaak een katalysator: het is niet de oorzaak van het probleem, maar draagt wel bij aan de sterke escalatie in de afgelopen jaren. Hoe groot is het probleem in Nederland? Welke maatregelen kun je treffen om digitale identiteitsfraude tegen te gaan? Mag iemand meerdere digitale identiteiten aannemen of mag iedereen maar over één digitale identiteit beschikken? Is iedereen verantwoordelijk voor het beheer van zijn eigen digitale identiteit(en) of dient juist de overheid dit te regelen?

Op woensdag 7 april aanstaande discussiëren politici, experts van de overheid, bedrijfsleven en wetenschap live over digitale identiteitsfraude. Aansluitend vindt een borrel plaats, waarvoor u ook van harte bent uitgenodigd. Aan de discussie zijn geen kosten verbonden, wel dient u zich aan te melden via info@ecp.nl of telefonisch via 070-4190309.

Aan tafel nemen plaats:

Zsolt Szabó 2e kamerlid VVD, Woordvoerder ICT Dick Batenburg Notaris en directeur Diginotar dr Boaz Gelbord Associate Professor Universiteit Leiden Sheila Ghosh Adviseur Bureau Ketenautomatisering Werk en Inkomen

De discussie wordt ingeleid en voorgezeten door:

dr Ronald de Bruin Programmaleider KWINT

Voor meer informatie kunt u terecht bij het projectsecretariaat van KWINT: Sandra van Arkel
070-4190309
info@ecp.nl
www.kwint.org


---- --