Ingezonden persbericht


Onder embargo tot 7 april 2004

VERTROUWEN IN NEDERLANDSE REGERING BEREIKT DIEPTEPUNT

Nederlanders zijn niet te spreken over de wijze waarop de huidige regering ons land momenteel bestuurt. Volgens Nederland zijn politici de minst betrouwbare beroepsbeoefenaars. Ruim 80% heeft geen vertrouwen in de integriteit van politici. In de categorie meest vertrouwde instellingen staat de nationale overheid met 31% dit jaar weer onder aan de lijst. Daarnaast daalde ook het vertrouwen in het regeringsbeleid dit jaar op alle fronten. Een en ander blijkt uit het onderzoek European Trusted Brands 2004 van Reader's Digest. Voor dit onderzoek ondervraagt Reader's Digest jaarlijks 29.000 consumenten in 14 Europese landen.

Komende woensdag 7 april worden de overige resultaten van dit onderzoek bekend gemaakt.
U ontvangt een persbericht waarin de meest opvallende uitkomsten ten aanzien van het vertrouwen in instellingen, regeringsbeleid en beroepsgroepen in Nederland en Europa worden belicht.
Bij deze willen we u er op wijzen dat de mogelijkheid bestaat om het persbericht voor woensdag onder embargo te ontvangen. Daarnaast is hoofdredacteur Oele Steenks woensdag beschikbaar voor commentaar op de uitkomsten van het onderzoek. Mocht u interesse hebben, neem dan even contact met ons op.

Vriendelijke groet,
Namens Reader's Digest

Margot Eggink

**********
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Edelman
P.O.Box 2021
2130 GE Hoofddorp
The Netherlands
Tel: +31 23 554 2030
Fax: +31 23 562 8386
mailto:nl@edelman.com
http://www.edelman.com/nl