Leefbaar Utrecht

Persbericht
7 april 2004

Leefbaar Utrecht stelt vragen inzake veiligheid omwonenden spoorttracé Utrecht CS - Lunetten

Vandaag heeft de fractie van Leefbaar Utrecht middels schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor de veiligheid van de omwonenden van het treinspoortracé Utrecht Centraal Station - Utrecht Lunetten. Aanleiding is het verslepen van een trein mét verdacht (mogelijk explosief) pakketje aan boord over dit tracé, jongstleden maandag.

Daar waar de omgeving van station Utrecht Lunetten wel ontruimd werd, werd Utrecht Centraal aanvankelijk niet ontruimd, evenmin als de aan de spoorlijn grenzende woonwijken. Leefbaar Utrecht is van mening dat er op deze wijze wel erg lichtzinnig omgesprongen wordt met de veiligheid van deze groep inwoners van Utrecht.

Verder wil raadslid Hans Berends namens Leefbaar Utrecht weten of de gevolgde procedure een standaardprocedure is en of de omwonenden van het spoortracé in de toekomst dus mogelijk vaker de kans lopen een 'bommelding' langs te zien rijden. Ook wil LU weten of er binnen/rondom Utrecht mogelijk andere geschikte locaties aanwijsbaar zijn, maar dan zonder een verzorgingstehuis op een steenworp afstand.

Ten slotte wil Leefbaar Utrecht van de burgemeester weten of de gevolgde gang van zaken past in het door de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken ontwikkelde Actieplan Terrorismebestrijding en Veiligheid.



Leefbaar Utrecht