Ingezonden persbericht

Reiziger beoordeelt de luchtvaartwereld bij Luchtvaartnieuws

DRIEBERGEN, 20040407 -- Vliegtuigpassagiers kunnen sinds kort hun ervaringen kwijt op het internet. De Nederlandstalige nieuwssite www.luchtvaartnieuws.nl heeft twee nieuwe reizigersrubrieken geïntroduceerd. Het Vluchtverslag en het Luchtvaartonderzoek.


Via het Vluchtverslag kunnen passagiers hun ervaringen aan boord van een commerciële luchtvaartmaatschappij delen met andere bezoekers van de website. Reizigers delen hun ervaring aan boord en bij het inchecken en beschrijven de naam van de luchtvaartmaatschappij, het type vliegtuig, de bestemming en vertrekplaats, het vluchtnummer, de vervoersklasse, eventuele vertragingen, de kwaliteit van de zitplaats, het eten aan boord, het personeel aan boord, inflight entertainment - en al het andere wat men wil delen met bezoekers van de site. Tenslotte beoordeelt men de vlucht door middel van het geven van een cijfer van 1 tot 10 op basis waarvan er maandelijks een vluchtverslag-overzicht kan worden gepubliceerd.

De tweede rubriek is het Luchtvaartonderzoek. Sinds dit jaar houdt Luchtvaartnieuws een doorlopend onderzoek onder reizigers. Reizigers kunnen op de website, door middel van het invullen van diverse enquêtes, hun mening geven over de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, de maatschappijbemanningen en vliegtuigtypen.

Jaarlijks zal Luchtvaartnieuws in de maand juni de maatschappij, luchthaven, bemanning en het vliegtuigtype van het jaar bekend maken op basis van het doorlopende onderzoek. Reizigers die deelnemen aan het onderzoek maken in 2004 kans om 2 retourtickets van Rotterdam naar Berlijn te winnen.

Over Luchtvaartnieuws
Luchtvaartnieuws is actief op het Internet sinds april 2002. De website voorziet luchtvaartprofessionals, reizigers en andere geïnteresseerden van dagelijks objectief nieuws. Daarnaast verzorgen een aantal bekende en minder bekende columnisten wekelijkse columns.

Luchtvaartnieuws beoogt met de nieuwe rubrieken Vluchtverslag en Luchtvaartonderzoek zich nadrukkelijk te richten op de (zaken)reiziger.

Luchtvaartnieuws beschikt, tenslotte, over een aantal interactieve rubrieken die bezoekers de mogelijkheid bieden een bijdrage te leveren aan de inhoud van de site.