KNWV

7/4/2004
TOPZEILEN: Princesa Sofia Cup in Palma; Dag 3


--> Weer beïnvloedt 470 selectie

Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse scoorden een 5de plaats vandaag, terwijl de concurrenten de Koning/Berkhout een 20ste plaats aan tekenden. Kooistra /de Goederen zeilden een 24ste plaats maar de uitslag had ook andersom kunnen zijn. Overall staan Lisa en Margriet nu 10de, Marcelien en Lobke 13de en Marjon en Petra 19de.

Het weer in de baai van Palma veranderde drastisch vandaag. Vanochtend stond er een noordelijke landwind, kracht 2-3. De 470 mannen waren net gefinished, maar de vrouwen begonnen aan het laatste aandewindse rak, toen de wind volledig wegviel. Marjon Kooistra en Petra de Goederen lagen vooraan toen de wedstrijd werd geannuleerd.
Het duurde 1 uur voordat de wind terugkwam maar nu uit zee. Boven Palma betrok het en voor het eerst sinds maandag stond er een matige wind, kracht 3-4. Voor donderdag en vrijdag wordt er meer wind met regen verwacht.

470 mannen
Sven en Kalle Coster wonnen de eerste wedstrijd vandaag. Sven Coster vertelt;' Net zoals 3 jaar geleden viel de wind volledig weg in de wedstrijd, maar ik wist dat je eerst links moest zitten. Ook vandaag klopte dat en we wonnen met groot verschil de wedstrijd' De 2de wedstrijd werd een 10de plaats gevaren. Overall 20.

Tornado
Mitch Booth en Herbert Dercksen verloren het protest over de vermeende vroege start van gisteren. Bij een zwarte vlag mag je niet doorzeilen, zelfs als je niet te vroeg bent. In de uitslagen staat nu een DNE, een DSQ die je mee moet tellen in het klassement. Ondanks een 3de en een 13de plaats vandaag staan de Europese kampioenen nu 12de. Mitch en Herbert nemen in hun uitslagen ook penaltys mee voor het niet in- en uittekenen van de wedstrijden.
Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk staan 16de na een 30ste en een 14de plaats vandaag.

Yngling
Annelies Thies, Annemieke Bes en Petronella de Jong gaan goed. Een 5de en een 3de plaats brengt het 3Elf team op plaats 2 overall. Team Hin gaat minder goed met een 27ste en 19de plaats. Overall 21. Wedstrijd 3 werd afgelast door het veranderlijke weer.

Finn
Ben Ainslie is de nieuwe Paul Elvstrom. Alle Finnwedstrijden waar hij aan meedoet, worden winnend afgesloten In Palma heeft hij alle wedstrijden gewonen.
Jaap Zielhuis is eerste Nederlander met een 15de plaats( 15de
vandaag). Stefan de Vries staat 20ste (29ste vandaag) Sander Willems staat 44ste (26ste vandaag)

Europe
Carolijn Brouwer heeft het moeilijk. Vandaag werd een 32ste en een 17de plaats gevaren. Overall 33ste. Merel Witteveen is eerste
Nederlandse met een 15de en 7de vandaag. Overall 21ste.

Hans Bouscholte
Communicatiemanager Topzeilen
Gewijzigd telefoonnummer: 06-55830351

www.trofeoprincesasofia.org hans@bouscholte.nl www.sailing.org

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl