Gemeente Bladel

> Informatiebijeenkomst toekomst buitengebied

---

Informatiebijeenkomst toekomst buitengebied

De Reconstructiecommissie Beerze Reusel organiseert op 8 april een informatiebijeenkomst over het concept reconstructieplan Beerze Reusel. Dit plan heeft betrekking op het buitengebied van de gemeenten Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk (Moergestel) en Oirschot.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert en duurt van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Bladel die hiervoor belangstelling hebben.

Voorbereiding

De afgelopen jaren is door de reconstructiecommissie Beerze Reusel hard gewerkt aan het reconstructieplan voor een leefbaar landelijk gebied in Beerze Reusel. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de Zuidelijke Land en Tuinbouworganisatie (ZLTO), de Brabantse Milieufederatie (BMF), de waterschappen, de provincie, de gemeenten, de sector recreatie en toerisme en de Kamer van Koophandel.

Het Brabantse buitengebied krijgt een flinke opknapbeurt. In het plan geeft de reconstructiecommissie aan hoe zij zou willen dat het gebied er over 12 jaar uit ziet. Wat hiervoor gaat gebeuren met landbouw, werken, leefbaarheid, natuur, waterbeheer, landschap en recreatie. Nu belemmeren deze activiteiten elkaar vaak. Met reconstructie worden deze belemmeringen zoveel mogelijk opgeheven. Dit betekent meer dan nu het geval is dat niet alles overal kan. Het reconstructieplan geeft aan waar de grootste veranderingen gepland zijn. Dit kan gevolgen hebben voor de mensen die in het gebied wonen en werken.

Procedure

De reconstructiecommissie vindt het belangrijk om op dit moment het plan te presenteren aan alle betrokkenen, zowel individuen als organisaties. In juli van dit jaar zal de reconstructiecommissie het tweede concept reconstructieplan vaststellen dat als advies aan Gedeputeerde Staten van Brabant wordt aangeboden. Daarna doorloopt het reconstructieplan een vaststellingsprocedure. Als onderdeel hiervan zal in het najaar een formele inspraakronde plaatsvinden, waarin betrokkenen aan Gedeputeerde Staten eventuele bezwaren tegen het plan kenbaar kunnen maken. Uiteindelijk stelt Provinciale Staten het plan vast. Als alles volgens planning verloopt, zal dat medio 2005 gebeuren.


---