EUROPEES PARLEMENT DEN HAAG

Falende Nederlandse lobby in Brussel?

Persbericht

Falende Nederlandse lobby in Brussel?
Camiel Eurlings, Max van den Berg en Annie Brouwer in debat

Op 8 april 2004 zal een politiek panel van 12.00 tot 14.00 uur discussiëren over de wijze waarop de Nederlandse publieke sector zijn belangen behartigt in Brussel. Het debat zal plaatsvinden in Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. De organisatie is in handen van de Vereniging voor Bestuurskunde, Hogeschool INHOLLAND en uitgeverij Prom.

Het panel zal bestaan uit:
Annie Brouwer-Korf, burgemeester van Utrecht;
Max van den Berg, PvdA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen; Camiel Eurlings, CDA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen; Prof.dr. Ben Hoetjes, bijzonder hoogleraar Regionaal Bestuur in Internationaal Perspectief aan de Universiteit van Maastricht; Henk Kuiper, communicatieadviseur Programma Management Europa van de provincie Flevoland;
Sjerp van der Vaart, directeur van het Bureau Den Haag van het Europees Parlement.

Met andere genodigden zal dit panel opinies formuleren naar aanleiding van de volgende stelling: De publieke sector in Nederland heeft nauwelijks oog voor de mogelijkheden in Brussel. Verondersteld wordt dus, dat Nederlandse ambtenaren hun belangen door gebrek aan kennis niet goed behartigen, en zo bijvoorbeeld vele subsidiemogelijkheden laten liggen.

Het debat luidt de publicatie in van Succesvol lobbyen in Brussel. Gids voor de publieke sector, geschreven door Anne Doedens, Peter 't Lam en Liek Mulder. De gids legt zeer concreet uit hoe medewerkers van overheden en organisaties in de publieke sector een lobbytraject kunnen opzetten. Het werk is bestemd voor ambtenaren bij het rijk, provincies en gemeenten en voor functionarissen in de onderwijs-, milieu-, cultuur- en gezondheidszorgsector. Het bevat vele adressen en namen van contactpersonen, inclusief telefoonnummers en emailadressen.

Succesvol lobbyen in Brussel. Gids voor de publieke sector. 14,95 Euro Isbn 90 6801 593 1. 144 blz.

Debat: 8 april, 12.00-14.00 uur, Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Noot voor de redactie (