Gemeente Den Haag

maart 2004
Wethouder Heijnen opent nieuwe De Vliegerschool (31 maart)

Wethouder Pierre Heijnen van onderwijs opent het geheel verbouwde schoolgebouw van de openbare basisschool De Vliegerschool. De leerlingen van De Vliegerschool vieren op donderdag 8 april aanstaande de hele dag feest.

De leerlingen van De Vliegerschool werden tijdens de verbouwing van het schoolgebouw verdeeld over twee locaties. Nu de verbouwing klaar is, is er weer genoeg ruimte om alle leerlingen in één gebouw samen te laten leren en spelen. Om dit mogelijk te maken, hebben de afgelopen maanden grote verbouwingen plaatsgevonden aan de voormalige kleuterschool Het Viooltje. De zes bestaande lokalen zijn opnieuw opgebouwd. Daarnaast zijn er nog eens vijf extra lokalen gebouwd. De onpraktische ornamenten en toepassingen in het gebouw zijn weggehaald, waardoor een geschikte ruime is gecreëerd voor de leerlingen en de medewerkers van De Vliegerschool. De Vliegerschool vormt zo weer een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Feest
's Ochtends worden de leerlingen ware speurneuzen, die met een speurtocht hun nieuwe school ontdekken. In de middag worden ze omgetoverd tot geschminkte en verklede clowns, prinsessen, ridders en andere creaties, om zo in optocht de wijk in te trekken. Na de optocht openen de leerlingen de nieuwe De Vliegerschool met het oplaten van ballonnen. Wethouder Heijnen zal daarna de officiële opening verrichten.