Bartiméus


Bartiméus-paasmarkt bij Werkplaats Boschwijk

Jaarlijkse Bartiméus-paasmarkt bij Werkplaats Boschwijk

Op donderdag 8 april wordt bij Werkplaats Boschwijk van Bartiméus weer de jaarlijkse Voorjaars-paasmarkt gehouden. Ook dit jaar is er weer veel te zien, te koop en te genieten. De mensen van de arbeidsafdelingen van Bartiméus in Doorn presenteren en verkopen er hun zelfgemaakte artikelen.

De Paasmarkt is een jaarlijks evenement waarvoor de mensen al een flinke tijd hebben gewerkt aan de voorbereiding. Udo Kooijmans:"Ik verkoop paasstukjes op de Paasmarkt en daar ben ik al heel druk mee."

Op de gezellige markt worden de producten gepresenteerd en verkocht die zij zelf hebben gemaakt of geteeld. Het aanbod varieert van houten speelgoed en cd- of wijnrekken tot paasstollen en van creatieve handgemaakte producten zoals kaarsen en zeep tot boerderijproducten. Ook is er een leuke aanbieding van openhaardhout.

Daarnaast wordt voor de inwendige mens gezorgd met koffie, thee en frisdranken en er worden verse Oudhollandse wafels gebakken. s Middags is er soep met belegde broodjes.

Voor de kinderen is er een grabbelton met leuke prijzen. En ook het Rad van Avontuur, voor de vaste bezoekers een begrip, is natuurlijk weer aanwezig.

De Paasmarkt van Bartiméus is voor iedereen geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Het adres is Bartiméus Werkplaats Boschwijk, Boswijklaan 44, Boswijk/Doorn.

Achtergrondinformatie over Bartiméus

Bartiméus
onderwijs, zorg- en dienstverlening aan mensen die slechtziend of blind zijn

Bartiméus ondersteunt slechtziende en blinde kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, leren en werken. Dit geldt ook voor slechtziende en blinde mensen met een verstandelijke beperking.

Wat biedt Bartiméus?

* Dienstverlening dicht bij huis zoals onderzoek, begeleiding, hulpmiddelen, cursussen, advies, informatie en voorlichting.
* (Speciaal) basis en voortgezet onderwijs voor blinde en slechtziende leerlingen. Ook ambulante onderwijskundige begeleiding van blinde en slechtziende leerlingen en hun leraren op reguliere scholen.

* Voor mensen bij wie de visuele beperking gecombineerd is met andere handicaps biedt Bartiméus onder andere verschillende woonvormen, onderwijs, dagbesteding, begeleid werken en vrijetijdsbesteding. Van kortdurende ondersteuning tot 24-uurszorg.

* Ondersteuning voor professionals die werken met en voor mensen met een (mogelijke) visuele beperking. Dit kan onderzoek, begeleiding of advies zijn.

Wanneer leven, leren, werken met een visuele beperking tot vragen leidt, is Bartiméus beschikbaar voor een passend, persoonlijk en professioneel antwoord
.