Gemeente Den Haag

april 2004
Gemeente Den Haag presenteert vernieuwd groeiboek aan Wouter Bos (2 april)

Op donderdag 8 april 2004 overhandigt wethouder Jetta Klijnsma van Volksgezondheid het vernieuwde groeiboek aan Wouter Bos, fractievoorzitter PvdA in de Tweede Kamer en zelf net vader geworden. De feestelijke presentatie van het groeiboek is om 11.00 uur op het consultatiebureau aan de Van der Neerstraat 26 in Den Haag.

Sinds 1978 geeft de gemeente Den Haag het groeiboek uit. Alle ouders in Nederland krijgen bij de geboorte van hun kind dit Haagse groeiboek via het consultatiebureau. Het groeiboek bestaat nu 25 jaar en inmiddels zijn er in Nederland 4,5 miljoen groeiboeken verspreid. In het groeiboek staan verzorgings- en opvoedtips. Verder bevat het boekje veel informatie over groei en opvoeding van kinderen. Het groeiboek dient als steun in de rug voor alle ouders met een jong kind. Daarnaast is het een communicatiemiddel tussen ouders en het consultatiebureau

Het groeiboek was toe aan vernieuwing. In het vernieuwde boekje zijn de meest actuele ontwikkelingen en inzichten opgenomen. Daarvoor is onderzoek gedaan onder ouders en medewerkers van consultatiebureaus. De gemeente Den Haag is er trots op het eerste exemplaar van het vernieuwde groeiboek te mogen overhandigen aan Wouter Bos, die zelf net vader is geworden.