Rijksuniversiteit Groningen

039 - Jan Kommandeurprijs voor jonge onderzoekers

Datum: 6 april 2004

Bij de jaarlijkse afsluiting van de activiteiten van het Bètasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen wordt op donderdag 8 april 2004 de Jan Kommandeurprijs uitgereikt voor de beste praktische opdracht VWO en HAVO. Uit de 38 onderzoeksverslagen die door scholen voor voortgezet onderwijs uit het hele land zijn ingezonden, heeft de jury 14 geselecteerd. De Jan Kommandeurprijs is een van de activiteiten van de RUG om jongeren te interesseren voor bèta en techniek.

Deze genomineerden komen donderdag naar Groningen om op het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI), Zernikelaan 25, hun onderzoek te presenteren. Bezoekers kunnen bij de bezichtiging van de presentaties meestemmen voor de publieksprijs. De Jan Kommandeurprijs wordt uitgereikt door prof.dr. J. Kommandeur zelf, emeritus hoogleraar fysische scheikunde aan de RUG.

De eerste prijs bedraagt 200 euro, de tweede 150 euro en de derde prijs 100 euro. De publieksprijs bedraagt 100 euro. Bovendien worden de winnaars uitgenodigd voor de International Conference for Young Scientists in Nijmegen.

Noot voor de pers

Meer informatie: drs. A. van den Berg, coordinator Bètasteunpunt, tel. (050) 363 4851,

e-mail: a.c.van.den.berg@chem.rug.nl, website:
www.rug.nl/fwn/betasteunpunt

Programma donderdag 8 april

13.00 uur Opbouw van de presentaties van de genomineerden

13.30 uur Ontvangst met koffie

14.00 uur Welkom

14.10 uur Lezing door dr.ir. J.P.H Nap, lector Bio-informatica Techniek HanzeHogeschool

14.30 uur Bezichtiging van de presentatie en rondleiding door het KVI

15.30 uur Uitreiking van de prijzen door Prof. Dr. J. Kommandeur

16.00 uur Aansluitend gelegeheid tot het drinken van een borrel