Gemeente Almere

Technische oplevering De Weerga

Donderdag 8 april om 16.00 uur wordt op het Sportpark Fanny Blankers Koen aan de Marathonlaan De Weerga technisch opgeleverd.

De Weerga is een cluster 3 voorziening voor zeer moeilijk lerende (ZML), meervoudig gehandicapte (MG) en lichamelijk gehandicapte (LG) kinderen. Het gebouw heeft een bijzondere architectonische uitstraling en is vanaf de Hogering door het ontluikende groen van de bomen nog goed zichtbaar. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de eigenaar de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs (BCOO) en de toekomstige gebruikers tot stand gekomen. Het exterieur en interieur heeft een eigentijdse en ook aansprekende vormgeving. Het gebouw is opgetrokken met duurzame materialen (o.a. FSC/Keurmerk kozijnen) Voor de doelgroep heeft het gebouw onder andere de beschikking over een watergewenningsbad en een gymnastieklokaal. Het voor de kinderen gerealiseerde speelplein zal door de sponsering van een aantal bedrijven extra kwaliteit kunnen krijgen. Het gebouw is in opdracht van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Almere ontworpen door BDG Architecten & Ingenieurs. Het projectmanagement is uitgevoerd door DHV uit Amersfoort. Bouwbedrijf Joustra uit Lelystad is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitvoering en Lomans Installatietechniek voor de installaties.

De ingebruikneming van het gebouw gebeurt naar verwachting in mei, waarna de officiële opening van De Weerga na de zomervakantie plaatsvindt.