Gemeente Assen



Forumdiscussie jubilerende seniorenraad

ASSEN, 7 april 2004

Op donderdagmiddag 8 april houdt de seniorenraad een forumdiscussie rond het thema wonen, welzijn en zorg in Motel Van der Valk. Aanleiding voor de bijeenkomst is het tienjarigbestaan van de raad. Vanaf 1 juli 1994 is de seniorenraad een officieel adviesorgaan van de gemeente Assen. De bijeenkomst begint om 13.00 uur.

Al een aantal jaren is de afstemming van wonen, welzijn en zorg een belangrijk speerpunt voor de seniorenraad. In 1999 bracht de raad zelf de nota Wonen, Zorg en Welzijn in de Wijk uit. Daarmee nam de seniorenraad een voorschot op de nota ouderenbeleid 'Oost, west'die in 2003 door de gemeenteraad werd aangenomen.

Deelnemers aan de forumdiscussie zijn dhr. F. Uilhoorn namens de samenwerkende ouderenbonden, dhr. J.A.C. Jongmans van het Zorgkantoor Drenthe, Nico Maris, voorzitter van de seniorenraad, mw. M.M. van Jaarsveld, directeur van de stichting Palet in Leeuwarden en dhr. R. Wiersema, wethouder van de gemeente Assen. De discussie staat onder leiding van eerste kamerlid dhr. J.L.L. Pastoor.

Voorafgaand aan de discussie zal mw. Van Jaarsveld een presentatie houden over wonen, zorg en welzijn. Wethouder Wiersema houdt een inleiding over het gemeentelijk ouderenbeleid.