FIDELITY INVESTMENTS

Fidelity Investments onderscheiden als beste Large Group 2004


over 1, 3 en 5 jaren in standard & poor's dutch fund awards

9 april 2004 - Gisteravond werd Fidelity Investments onderscheiden als de beste 'Large Group' over alle drie de categorien: 1, 3 en 5 jaren tijdens de jaarlijkse nederlandse editie van de Standard & Poors Awards georganiseerd door CASH magazine in samenwerking met S &P.

Vorige maand was het voor het tweede achtereenvolgende jaar dat Fidelity Investments bij de toekenning van de S & P European Fund Awards onderscheiden werd met de titel 'Overall Best Investment Manager 2004'. Daarnaast behaalde Fidelity Investments de eerste plaats in de classificatie voor de 'European Group Award 2004' op basis van het resultaat over 1, 3 en 5 jaar.
De awards hebben betrekking op de combinatie van de volgende beleggingsmarkten: Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, die tezamen ruim 44.000 beleggingsfondsen tellen.

Simon Fraser, Chief Investment Officer van Fidelity Investments zei over de onderscheidingen: 'Als wereldwijde beleggingsmaatschappij zijn wij uiteraard bijzonder blij met deze onderscheidingen. Net als alle jaren hebben we ons het afgelopen jaar bezig gehouden met dat waar we het beste in zijn: onze beleggers een consequent goede performance bieden door actieve aandelenselectie.'

'Wat ons in mijn ogen onderscheidt van onze concurrenten is dat we ons zuiver concentreren op het beheren van onze fondsen en daarbij over bijzonder veel talent kunnen beschikken, zowel in de breedte als in de diepte. Dat wordt door deze onderscheidingen bevestigd.'

EINDE

Informatie voor de redactie:
Standard & Poor's maakt bij de beoordeling van individuele fondsen en de performance van beleggingsgroepen gebruik van zijn unieke Relative Risk Adjusted-methodiek. Beleggingsgroepen worden bovendien beoordeeld over verschillende periodes en binnen een grotere of gespecialiseerde categorie, op basis van het aantal fondsen, het aantal sectoren en de performance in bepaalde kernsectoren en -markten.

Naast zuiver kwantitatieve maatstaven heeft het Standard & Poor's Fund Management Ratings team dit jaar ook een kwalitatieve weging toegepast, waarbij fondsanalisten van S&P de vijf groepen aan de top van de lijst bespraken.
Fidelity International Limited, handelend onder de naam Fidelity Investments, is wereldwijd actief in de grootste markten en biedt particuliere en institutionele beleggers buiten de VS een breed pakket van beleggingsproducten en ?diensten. Samen met FMR Corp in Boston (VS) is Fidelity de grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappij ter wereld, met een totaal vermogen van US$ 1.139 miljard in beheer (per 31 december 2003).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Henk van Eldik
Fidelity Investments
Tel. (352) 250 404 2262
Mobiel (352) 21 234 988
henk.van.eldik@fid.intl

Fidelity is 's werelds grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappij (bron: FTfm/Mercer leage table 2004, wereldwijd beheerd vermogen per dec. 2002.). Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda en haar dochterondernemingen, en FMR Corp. gevestigd in de VS en haar dochterondernemingen vormen tezamen de wereldwijde beleggingsmaatschappij die in algemene zin wordt aangeduid als Fidelity Investments.
Alle gegevens betreffen zowel FIL als haar Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp., per 31.12.2003. Wij raden u aan uitgebreide informatie aan te vragen alvorens te besluiten tot enige belegging. Fidelity Funds (SICAV) is een 'open-ended' beleggingsmaatschappij gevestigd in Luxemburg. Beleggingen in Fidelity Funds dienen te geschieden op basis van het op dit moment geldige prospectus dat kosteloos verkrijgbaar is tezamen met het laatste jaarverslag en halfjaarverslag bij onze distributeurs, ons Europese Service Center in Luxemburg, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxemburg (tel. 0800 - 022 47 09) en in Nederland: Fidelity Investments International, Netherlands Branch (geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten als Europees paspoorthouder), Prins Hendriklaan 43, 1075 BA Amsterdam (tel. 020 - 305 75 22). De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat de belegger het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggingen in een andere muntsoort dan de muntsoort van de aandeelhouder zijn onderhevig aan de schommelingen van vreemde valutakoersen. Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden, maar biedt alleen de mogelijkheid door bij haar orders in te leggen participatierechten in Fidelity Funds SICAV te verwerven. Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg SA, Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg. SSL 404016


08 apr 04 09:46