Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 8 april 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF-NOORD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdag van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof-Noord en aan weerszijden van de Dordtselaan. Op straat werden 364 personen en in drie horecagelegenheden 67 personen gefouilleerd. Tevens werden 62 auto's gecontroleerd.
Op grond van de Wet Wapens en Munitie werd één persoon aangehouden, die in het bezit was van een vlindermes. Naast het mes werd door een viertal andere personen afstand gedaan van bij hen aangetroffen steek- en slagwapens.


* OVERVAL SCHOENENZAAK
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond kwart voor vijf werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op een schoenenzaak in de Bergse Dorpsstraat. Onder bedreiging van het mes sommeerde de man een 46-jarige medewerkster van de zaak de kassa te openen en hem het daarin aanwezige geld te overhandigen. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verdween de man even later.


* JONGEREN, VERDACHT VAN STRAATROVEN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Met de aanhouding van zeven jongeren van vijftien tot en zeventien jaar, allen afkomstig uit Spijkenisse, losten rechercheurs van district De Eilanden drie berovingen op. De groep pleegde de drie straatroven eind februari van dit jaar in een weekend in Spijkenisse. Het drietal beroofde hun slachtoffers met geweld onder meer van mobiele telefoons, fiets en portemonnees.
Eén verdachte werd na opgemaakt proces-verbaal heengezonden. De andere zes verdachten werden voorgeleid aan de Officier van Justitie, waarna er vier in bewaring werden gesteld.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West ontmantelde woensdagmiddag twee hennepkwekerijen. Naar aanleiding van een waterlekkage werd een onderzoek ingesteld in een woning in de Hofstedestraat, terwijl een woning aan de Beukelsdijk werd bezocht na een tip via Meld Misdaad Anoniem. In de woning in de Hofstedestraat werden 470 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen, terwijl in de woning op de Beukelsdijk zo'n veertig planten en de groei-apparatuur werden aangetroffen. In beide woningen bleek de eigenaar van de kwekerij niet aanwezig.


* BOVENLEIDING KAPOT NA BOTSING MET KRAAN

ROTTERDAM - Woensdagmiddag om drie uur knapte op de Goudse Rijweg de bovenleiding van de tram, nadat een kraan van de Roteb er tegenaan reed. De bestuurder van de kraan reed over de Schinkelstraat in de richting van de Goudse Rijweg, toen een ambulance wilde passeren. De bestuurder van de kraan reed de Goudse Rijweg op, omdat hij de rijbaan wilde vrijmaken, maar vergat hierbij dat de kraan nog uitgeschoven was. Hierdoor knapte de bovenleiding en raakten diverse voertuigen beschadigd. De Goudse Rijweg werd afgesloten voor al het verkeer. Deze stremming duurde vier uur.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagavond kort na half zeven ontstond tussen twee bewoners van een onderverhuurpand aan de Hooidrift om nog onduidelijke redenen onenigheid, die werd beslecht met een mes. Een 27-jarige bewoner stak een 25-jarige medebewoner met een mes in zijn buik.
Het slachtoffer werd door personeel van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, terwijl politiepersoneel van het district Rotterdam-West de 27-jarige bewoner, die op de zolder huisde, aanhield. Daarbij werd het door hem tijdens de onenigheid gehanteerde mes in beslag genomen. De 27-jarige Rotterdammer werd in verzekering gesteld.


* SLACHTOFFER BEROVING VAN FIETS LOOPT GEZICHTSLETSEL OP

ROTTERDAM - Woensdagmiddag even voor zes uur werd op de Deelenweg een 47-jarige Rotterdammer hardhandig van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer werd daarbij door een hem onbekende man enkele malen in zijn gezicht gestompt, waardoor hij vermoedelijk een jukbeenbreuk opliep en een hevig bloedende hoofdwond. De Rotterdammer moest naar het Sint Franciscus Gasthuis voor behandeling aan zijn opgelopen letsel.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Woensdagmiddag werd tussen half twee en half vier door politiepersoneel een bromfietscontrole gehouden op de Maasboulevard, terhoogte van de Verlengde Willemsbrug. In totaal werden 33 bromfietsen gecontroleerd. Negen bestuurders kregen een bekeuring. Vier bekeuringen voor het overschrijden van de constructiesnelheid, één voor het niet hebben van een certificaat, één voor het dragen van een ondeugdelijke helm en één voor kapotte remmen.
Verder kregen twee automobilisten een bekeuring voor het rijden zonder autogordel en bellen zonder handsfree-set.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen radarsnelheidscontroles in de Vierhavensstraat, Stadionweg en Westzeedijk. Tussen zeven en negen uur werd gecontroleerd in de Vierhavensstraat. Van de 224 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers namen 39 het niet zo nauw met de 50km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.
Op de Stadionweg werd eveneens tussen zeven en negen uur gecontroleerd. Van de 1315 passerende automobilisten hielden 56 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten overtreding: 79 km/uur in plaats van '50'. Tussen tien uur en half twaalf flitste de snelheidsradar op de Westzeedijk 60 van de 1030 passerende weggebruikers. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 79 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.