AutoRai

8-4-2004

Nieuwe MG ZS - een R-evolutie in het ontwerp

Vandaag heeft MG Rover het nieuwe ontwerp voor de MG ZS gepresenteerd. De nieuwe ZS geeft blijk van zijn dynamische karakter dankzij de combinatie van gedurfde, strakke lijnen en een krachtig voorkomen, waardoor de aantrekkingskracht van de ZS sportsedan nog groter is geworden.

De nieuwe voorbumper, die is voorzien van een opvallende splitter, herbergt tevens geheel nieuwe reflectie-koplampen met dubbele koplamplenzen voor een betere verlichting. Nieuw is tevens de carrosseriekit voor de MG ZS 180, met ventilatieopeningen in de spatborden en bredere wielkasten en dorpels om de fantastische, nieuwe 17 lichtmetalen multispaaks wielen te kunnen herbergen.

De nieuwe cockpit wordt gedomineerd door een geheel nieuw dashboard en dito console, met een nieuw instrumentarium, nieuwe schakelaars en nieuwe ontwerpen voor de stoelen. Elementen, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een bijzonder sportieve atmosfeer in het interieur.

De nieuwe ZS onderstreept zijn sterke MG-familieband dankzij het design dat met de XPower SV sportwagen werd ingezet en dat ook in de nieuwe MG ZT sedan is terug te vinden.

Productoverzicht nieuwe MG ZS

Exterieur

* Een nieuwe voorbumper met een geïntegreerde splitter
* Een nieuwe en grotere MG grille

* Nieuwe reflectiekoplampen met dubbele lenzen
* Een nieuwe achterbumper met nieuwe afwerkingstukken voor het uitlaatsysteem

* Een nieuw kofferdeksel/nieuwe vijfde deur
* Op afstand te openen kofferdeksel/vijfde deur
* Een nieuwe lipspoiler (standaard op alle uitvoeringen)
* Nieuwe 17 lichtmetalen wielen (standaard op de ZS 180, optioneel op de andere uitvoeringen)

* Een nieuwe ZS 180 carrosseriekit, met bredere wielkasten en dorpels en ventilatieopeningen in de spatborden (standaard op ZS 180, optioneel voor andere ZS-uitvoeringen)

Interieur

* Een aantrekkelijk nieuw dashboarddesign met ronde ventilatieopeningen

* Een nieuwe middenconsole met nieuwe soft-touch schakelaars
* Nieuwe bedieningsstaken aan de stuurkolom
* ATC airconditioning (standaard op de MG ZS 180)
* Nieuwe bekledingstoffen voor de stoelen en nieuwe inlegpanelen in de portieren

* Een nieuwe Technical Grey afwerking voor het dashboard
* Een centrale schakelaar voor de deurvergrendeling en vergrendeling bij het wegrijden voor extra veiligheid van de inzittenden

Meer specifieke informatie (productspecificaties, prestaties, prijzen en beeldmateriaal) zal op 20 april worden vrijgegeven. De nieuwe MG ZS maakt op 27 mei zijn debuut op de Motor Show Live, in het NEC in Birmingham. De levering van de nieuwe MG ZS start in Nederland in juni.