AutoRai

8-4-2004

Nissan X-TRAIL steeds populairder

Nissan doet zijn naam als 4x4-specialist wederom eer aan: de X-TRAIL is populairder dan ooit. In de eerste drie maanden van dit jaar verwisselden in totaal 421 nieuwe X-TRAILs van eigenaar. Nissan verwacht daarmee de doelstelling van 1.150 verkochte X-TRAILs in 2004 ruim te overschrijden.

Sinds zijn introductie in mei 2001 mag de luxe SUV van Nissan zich tot een van de bestverkochte 4x4s van Europa rekenen. Geen wonder. De Sports Utility Vehicle combineert het comfort van een personenauto met de voordelen van het All Mode 4x4®-systeem. Al naar gelang de omstandigheden schakelt dit systeem de aandrijving over van twee naar vier wielen of omgekeerd. Zo is altijd de juiste hoeveelheid tractie aanwezig en blijft het brandstofverbruik beperkt.

Favoriete Sport
De X-TRAIL kent drie uitrustingsniveaus: Comfort, Sport en Elegance. De Sport-versie met 2,5-liter benzinemotor of 2,2 diesel is net als voorgaande jaren favoriet. Deze sportieve uitvoering onderscheidt zich van andere versies door onder meer de bekleding, de aluminiumlook van de pedalen en de meegespoten dakspoiler. Er is keus uit drie motoren: twee benzinevarianten met een inhoud van respectievelijk 2,0 en 2,5 liter en een 2,2 turbodieselmotor met intercooler.

Volledig herzien
De vernieuwde dieselmotor is begin dit jaar geïntroduceerd. Deze krachtbron maakt gebruik van de nieuwste generatie common rail en hogedruk brandstofinjectoren en heeft een variabele turbo met grote intercooler. Ook het exterieur en het interieur van de X-TRAIL zijn herzien. De grille, de voor- en achterbumpers en de achterlichten zijn opnieuw vormgegeven. Bovendien zijn de voor- en achterbumper compacter, waardoor de overhang is gereduceerd. Intern draait het vooral om de toevoeging van praktische zaken als actieve hoofdsteunen op de voorstoelen, verwarmbare of juist koelende bekerhouders in de middenconsole en optioneel een geïntegreerde DVD-navigatie.

Er is al een Nissan X-TRAIL vanaf 29.995,-.