Praktijkonderzoek Veehouderij

Wandelen tussen graan en koeien

Op 1 april is het boekje 'Uit de voeten met wandelpaden over boerenland' verschenen. Het boekje is een praktische leidraad bestemd voor agrarische natuurverenigingen en andere samenwerkingsverbanden die een wandelroute willen aanleggen over landbouwgrond. Het is een uitgave van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Alterra en divisie Praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group.

Eén van de speerpunten in het beleid van het ministerie van LNV is het toegankelijk maken van het platteland voor wandelaars, niet alleen op openbare wegen, maar vooral over landbouwgrond. Het boekje 'Uit de voeten met wandelpaden over boerenland' geeft invulling aan dit toegankelijkheidsbeleid. Het telt ruim 50 pagina's en gaat in op verschillende aspecten die aan bod komen bij de aanleg van een wandelroute over boerenland. Onder meer worden de voor- en nadelen van openstelling, financiering en juridische zaken behandeld. In het rijk geïllustreerde boekje staan ook praktijkvoorbeelden en een voorbeeldroute.
Het boekje wordt begin april onder alle agrarische natuurverenigingen van Nederland verspreid. Overige belangstellenden kunnen het boekje, via e-mail, bestellen bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving in Lelystad.

---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 08-04-2004 10:38.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl