Dreiging met bom

Amersfoort 08-04-2004 - Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij vertelde dat hij een bom in zijn bezit had.

Omstreeks 01.45 uur kregen agenten de melding dat een 22-jarige man uit Amsterdam zich verdacht gedroeg in de omgeving van het treinstation. Agenten troffen de Amsterdammer aan op de Barchman Wuytierslaan. Hij had een camouflage pak aan en droeg een rugzak. De man werd aangesproken door de agenten en gooide hij de rugzak weg en gaf aan dat er een bom in zat. Agenten wisten de man te overmeesteren en brachten hem over naar het politiebureau.

Omdat de man had aangeven dat er een bom in de tas zat en dat deze bij aanraking zou afgaan werd de Explosieve Opsporings Dienst gewaarschuwd. In afwachting van deze dienst werd het treinverkeer stilgelegd en 40 bewoners van omliggende panden geëvacueerd. Deze mensen kregen onderdak in het politiebureau. De EOD onderzocht de inhoud van de rugzak en hier bleek geen explosief in te zitten.

De bewoners konden omstreeks 05.30 uur weer terug naar hun woningen. Ook het treinverkeer kwam toen weer op gang.

De aangehouden Amsterdammer was psychisch erg in de war en kreeg hiervoor hulp van een psychiater. De man is ingesloten voor verhoor.