Politie Friesland

Politieberichten van 07/04 13.00 uur t/m 08/04 07.00 uur

Fryslân 08-04-2004 - Voor meer indormatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Heerenveen: bedrijfsongeval met gewonde
Woensdag raakte om 12.05 uur een man gewond tijdens een
bedrijfsongeval aan het Kattebos. Een 22-jarige man uit Helmond was tijdens zijn werk van een vrachtwagen gevallen. Het slachtoffer werd met rugklachten naar het ziekenhuis Tjongerschans gebracht. De man was vanaf de bovenzijde van de vrachtwagen door het beschermdraad gevallen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Jubbega: eenzijdige aanrijding met gewonde
Dinsdag raakte om 13.55 uur een bromfietsster gewond tijdens een eenzijdige aanrijding aan de Schoolweg. Het slachtoffer, een 16-jarige inwoonster van Heerenveen werd per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen gebracht. De vrouw wilde haar bromfiets in verband met wegwerkzaamheden keren, maar had de bromfiets niet meer onder controle. Ze reed tegen een trilmachine van de stratenmakers, viel en raakte bewusteloos. De bromfietsster werd na een medisch onderzoek uit het ziekenhuis ontslagen.

Heerenveen: aanhouding verdachte
Woensdag werd om 11.45 uur een verdachte aangehouden aan de Dracht terzake vernieling. Een 49-jarige man uit Heerenveen had in een juwelierszaak een spiegel vernield. Hij was onder invloed en wilde de zaak niet verlaten. De verdachte werd aangehouden. Omdat de man een half uur daarvoor een flesje pure alcohol (100 ml, 96 %) had opgedronken werd hij per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans gebracht. Hier werd hij ter observatie opgenomen. Een 28-jarige inwoonster van De Knipe deed aangifte van vernieling.

Damwoude: bromfietser gewond na aanrijding
Woensdag raakte om 13.50 uur een bromfietser gewond aan de Hoofdweg tijdens een aanrijding met een personenauto. De 16-jarige bromfietser uit Noardburgum liep schaafwonden op aan zijn knieën. Een 65-jarige automobilist uit Damwoude had de bromfietser niet opgemerkt toen hij linksaf het erf van de kerk opreed. De bromfietser reed achter hem op het fietspad en kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Wolvega: brand in bedrijfspand
Woensdag verleende de politie om 23.12 uur assistentie aan de brandweer tijdens een brand in een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat. Er raakte niemand gewond. In een kantoorruimte was hevige rookontwikkeling ontstaan. Hierdoor was het brandalarm afgegaan. De brandweer constateerde dat een smeulende afvalemmer voor de rookontwikkeling had gezorgd. Brandweerlieden doofden het vuur en gaven het sein brand meester.

Harlingen: winkeldiefstal
Woensdag vond om 14.30 uur een winkeldiefstal plaats in een warenhuis aan de Voorstraat. Twee mannen verlieten de zaak toen het alarm afging bij de detectiepoortjes. Winkelpersoneel zetten de achtervolging in. De twee verdachten konden ontsnappen en gooiden tijdens hun vlucht een geprepareerde tas weg. In deze tas zaten twee lederen tassen a E 59,95 en twee tubes verf a E 13,--. Van de twee verdachten is het volgende bekend: mannen rond 30 jaar, donkere huidskleur, Noord-Afrikaans of Zuid-Europees uiterlijk en een van de twee droeg een Adidas jas. Een medewerker van de winkel deed aangifte.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Noardburgum: De Zwette, donderdag 01.45 uur, 29-jarige inwoner van Drachten, 405 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist.

Balk: Harmen Gabesstrjitte, donderdag 01.04 uur, 44-jarige inwoner van Balk, 290 ug/l, rijverbod 2 uur, automobilist.

Bolsward: Jelmerstraat, donderdag 00.20 uur, 55-jarige inwoner van Sneek, 565 ug/l, rijverbod 6 uur, bromfietser.

Drachten: autobrand
Donderdag verleende de politie assistentie aan de brandweer tijdens een autobrand aan het Schuttersveld. Er raakte niemand gewond. Op het parkeerterrein van de rugbyclub was een personenauto in brand geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Broeksterwoude: auto te water
Donderdag werd rond 01.15 uur een auto aangetroffen aan het Butenfjild net buiten Broeksterwoude. De auto was door onbekende oorzaak in het water geraakt en lag op de zijkant in het water. Omdat niet zeker was of er nog personen in of rond de auto aanwezig waren werden brandweer en ambulance ingeschakeld. De brandweer zocht de omgeving van het voertuig af. Er werd niemand bij of in het voertuig aangetroffen. De personenauto werd door een sleepdienst afgevoerd.

Heerenveen: verdachte aangehouden
Woensdag werd om 22.10 uur een verdachte aangehouden aan de Wulpstraat terzake bedreiging. De verdachte, een 18-jarige inwoner van Heerenveen, had zich gemeld bij een adres aan de Lepelaarsingel terwijl hij daar van de rechter niet meer mocht komen. De bewoners van het adres aan de Lepelaarsingel schakelden de politie in omdat ze zich bedreigd voelden. Toen de politie arriveerde was de verdachte te voet vertrokken en de wijk ingelopen. Door een goed signalement kon hij even later aan de Wulpstraat aangehouden worden. De verdachte werd naar het bureau gebracht en werd ingesloten. Een 56-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Woensdag werd om 21.30 uur een verdachte aangehouden aan de Vuurdoornstraat terzake mishandeling en wapenbezit. De verdachte, een 14-jarige Leeuwarder, had een 8-jarige Leeuwarder geslagen met een honkbalknuppel. De vader van het slachtoffer droeg de verdachte over aan de politie. Daarnaast werden de honkbalknuppel en spuitbus met gas (KO-spray) in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en naar het bureau gebracht waar hij ingesloten werd. Zijn ouders werden geïnformeerd. Het slachtoffer heeft zich bij een eerstehulppost gemeld. Over het letsel van het slachtoffer zijn geen bijzonderheden bekend. Er moet nog aangifte gedaan worden.