Ingezonden persbericht


Verplichte pensioenregeling ICK branche ongewenst en niet van deze tijd

Adviseur MKB gaat in de tegenaanval

Amsterdam, 08 April 2004. De werkgeversvereniging ICK (hardware-activiteiten in de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche) heeft tezamen met Vakbonden (Unie) aan Minister de Geus het verzoek gedaan om te komen tot een algeheel verbindendverklaring van een pensioenregeling voor de ICK branche. Bij een aangetoonde representatieve meerderheid heeft de Minister de mogelijkheid om alle ICK ondernemingen onder deze verplichte pensioenregeling te laten vallen maar inmiddels is de geplande invoerdatum van 1 januari 2004 al verstreken.

Westland & Van der Toolen Consultancy als adviseur voor het midden en klein bedrijf is hier niet rouwig om en heeft inmiddels de handschoen opgepakt en de tegenaanval ingezet. Westland & van der Toolen pleit voor een vrijwillige en niet voor een verplichte regeling en heeft de Staatsecretaris, Mark Rutte, hier inmiddels van op de hoogte gebracht.
Gerard van der Toolen, Directeur Westland & Van der Toolen:" een verplichtstelling waarbij dure arbeidskosten worden opgelegd voor een gehele branche is simpelweg niet van deze tijd en zeer ongewenst. De pensioenregeling is een erg dure regeling, waardoor de loonkosten van veel ondernemingen fors zullen stijgen. Kleine ondernemingen worden belast met oplopende arbeidskosten, waardoor hun concurrentiepositie ten opzichte van grote ondernemingen zal verslechteren. Daarnaast is in het geheel niet bekend of een meerderheid van ondernemingen en medewerkers deze regeling wil en is er totaal nog geen sprake van representativiteit binnen ICK aangesloten ondernemingen. Het is sowieso nog maar zeer de vraag of het merendeel van de ICK bedrijven wel op de hoogte is van deze verplichte pensioenregeling ".

Ondertussen is Westland & Van der Toolen begonnen met het verzamelen van brieven van ondernemingen die liever een vrijwillige pensioenregeling willen. Via het ICK logo op de website van Westland is een conceptbrief reeds opgemaakt. De bedoeling is om de Minister een grote stapel bezwaarschriften te overhandigen en het ziet er naar uit dat dit gaat lukken.

Over Westland & van der Toolen
Westland & Van der Toolen Consultancy is een onafhankelijke adviesorganisatie gespecialiseerd in pensioenverzekeringen (ouderdoms-, vroeg-, nabestaanden- en arbeidsongeschiktheidspensioen) en employee benefits voor groepen medewerkers, staf en directie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Westland & Van der Toolen Text 100 Public
Relations
Gerard van der Toolen Jurn Hageman
g.vandertoolen@wtc-advies.nl jurnh@text100.nl
Tel. 0252 - 521449 020-5304333

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl
The Amsterdam office will be closed from April 9th until April 13th for the Easter holidays.