Ingezonden persbericht


VOORDRACHT PRESIDIUM TWEEDE KAMER VOOR OPVOLGING GRIFFIER

Het Presidium van de Tweede Kamer heeft unaniem mevrouw mr. J.E . Biesheuvel-Vermeijden aan de Kamer voorgedragen als opvolger van de huidige Griffier van de Tweede Kamer, jhr. mr. W.H. de Beaufort. De Tweede Kamer beslist waarschijnlijk op donderdag 22 april aanstaande over deze benoeming.

De heer De Beaufort zal de Tweede Kamer in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd per 1 november 2004 verlaten.

Mevrouw J.E. (Jacqueline) Biesheuvel-Vermeijden is momenteel Eerste plaatsvervangend-griffier / directeur Constitutioneel Proces van de Tweede Kamer. Zij is geboren op 8 december 1949 te Oss. Mevrouw Biesheuvel studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar zij in 1974 afstudeerde met als keuzevakken staatsrecht, administratief recht en parlementaire geschiedenis.

De volledige tekst van de voordracht van het Presidium is hieronder bijgevoegd.

29506 Opvolging van de Griffier

Nr. 1 BRIEF VAN HET PRESIDIUM

Aan de leden

's-Gravenhage, 7 april 2004

Per 1 november 2004, wanneer de huidige Griffier zal terugtreden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zal de vacature van Griffier van de Tweede Kamer ontstaan.

Ter voorziening in die vacature zijn zowel intern als extern eventuele gegadigden uitgenodigd te solliciteren. De door het Presidium ingestelde selectiecommissie heeft alle sollicitanten voor één of meer gesprekken uitgenodigd. Zij heeft, na een advies van de Ondernemingsraad en de uitslag van een assessment te hebben ontvangen, één kandidaat aan het Presidium aanbevolen. Het Presidium heeft besloten die enkelvoudige voordracht over te nemen en draagt ter vervulling van de vacature voor:

mevr. mr. J.E. Biesheuvel-Vermeijden,

directeur Constitutioneel proces.

Het Presidium stelt de Kamer hierbij tevens voor om mevr. Biesheuvel-Vermeijden te benoemen tot Opvolgend Griffier per 1 mei 2004.

De Voorzitter zal de Kamer voorstellen de benoeming te verrichten zo mogelijk in de vergadering van donderdag 22 april a.s.

De Voorzitter,

Weisglas

De Griffier,

De Beaufort

De selectiecommissie heeft bestaan uit: de leden Weisglas, Verburg en Dijksma namens het Presidium, de heren Van Dijk en Van Rijn als adviseurs namens de beide directies Constitutioneel Proces respectievelijk Bedrijfsvoering en de heer Hirs, hoofd P. en O., eveneens als adviseur.