--------------------------------------------------------------------------
         NETASQ biedt centraal beveiligingsbeheer van op afstand          
--------------------------------------------------------------------------

NETASQ Global Admin sleutel in aanbod managed security services Antwerpen, 08/04/2004

NETASQ, de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls, pakt uit met een aanbod van zgn. managed security services. De kern van het aanbod is NETASQ Global Admin, software voor een gecentraliseerd beheer van verschillende IPS-Firewalls. Tezelfdertijd lanceert NETASQ de kleinste telg uit zijn IPS-Firewall-familie, de F25. Die is erg geschikt voor de beveiliging van kleine kantoren van op afstand.

Integrators, internet service providers en bedrijven met geografisch verspreide afdelingen, hoeven allang niet meer overtuigd te worden van het belang tot databeveiliging. Met een combinatie van Global Admin en een IPS-Firewallplatform, biedt NETASQ hen een oplossing die van op één centrale locatie het beheer mogelijk maakt van beveiligingstechnieken als stateful inspection, real-time intrusion prevention, content filtering, antivirus en VPN.

NETASQ Global Admin
NETASQ Global Admin stelt gebruikers in staat om hun IPS-Firewalls van op één centrale locatie geautomatiseerd te beheren. De nieuwe software biedt o.a. de volgende functies:


- Een gecentraliseerd beheer van filterregels, objecten en andere beveiligingswaarden;

- Een gecentraliseerde controle en rapportering;
- Een gedetailleerde opslag van IPS-Firewall logs in een SQL-databank;
- Een grafische interface die het beheer van de beveiligingswaarden, de controle, de back-ups, updates en de installatie van licentiesleutels voor honderden NETASQ IPS-Firewalls, met één muisklik mogelijk maakt.

NETASQ F25 IPS-Firewall
NETASQ biedt zijn managed security services aan als een combinatie van NETASQ Global Admin met een NETASQ IPS-Firewallplatform. Het nieuwste lid in de NETASQ IPS-Firewall-reeks is de F25. Die werd speciaal ontwikkeld voor een centraal beveiligingsbeheer van kleine kantoren of telewerkers. De NETASQ F25 IPS-Firewall is een complete beveiligingstool die als firewall- maar net zo goed als VPN-oplossing kan fungeren. De firewall heeft standaard een geïntegreerd intrusion prevention system en kan met Global Admin eenvoudig van op afstand beheerd worden.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over NETASQ
NETASQ is de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen voor kleine tot middelgrote en grote ondernemingen alsook voor overheden. NETASQ onderscheidt zich van de concurrentie door een firewallaanbod met een geïntegreerd intrusion prevention system, nl. ASQ (Active Security Qualification).
NETASQ is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Villeneuve D'Ascq (France). Het bedrijf is wereldwijd aanwezig (600 partners verdelen NETASQ-oplossingen in 30 landen) en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Italië en Frankrijk. Voor meer informatie over NETASQ: www.netasq.com.
Journalisten
Voor meer informatie over deze aankondiging kunt u contact opnemen met: NewsEngine PR, Steven Mertens, 00 32 3 260 96 45, steven.mertens@newsenginepr.com.
NETASQ, Virginie Destombes, 00 33 320 619 630,
virginie.destombes@netasq.com
Ref.:NQ0005-3029A6