Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 april 2004

Fietster onderuit

Fietster valt in bocht, gewond naar ziekenhuis

Enschede

Een 26 jr. mevrouw uit Losser fietste woensdagmiddag 7 april omstreeks 13.20 uur over de Tolstraat in Enschede. Toen zij rechtsaf de Rijpstraat in wilde fietsen gleed ze, vermoedelijk door wat hoge snelheid en het gladde wegdek, onderuit. Met onbekend letsel werd de 26 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-042768)

Bromfietser tegen boom

Bromfietser slipt en komt tegen een boom tot stilstand

Enschede

Een 16 jr. jongen uit Haaksbergen reed woensdagavond 7 april om ongeveer 18.40 uur over het fietspad van de Haaksbergerstraat in Enschede in de richting haaksbergen. Even voorbij de Usselerveenweg wilde hij naar eigen zeggen uitwijken voor een vogel. Hij raakte hierbij in een slip, kwam ten val en kwam zelf tegen een boom tot stilstand. Met onbekend letsel werd ook hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-042951)

Aanhoudingen na diefstal benzine

Drie personen aangehouden na tanken zonder te betalen, een van de drie is in verzekering gesteld

Enschede

Woensdagmiddag 7 april omstreeks 15.00 uur werd doorgegeven dat even daarvoor door een drietal inzittenden van een grijze Opel Kadett, was getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de Parkweg in Enschede. Het kenteken van de auto was genoteerd en bij controle bleek dat de kentekenplaten met dit kenteken in december 2003 waren ontvreemd. Een onderzoek naar de auto werd ingesteld en omstreeks 16.15 uur werd de auto met drie inzittenden gesignaleerd op de Haaksbergerstraat in Enschede. Op de Cromhoffsbleekweg is de auto aan de kant gezet en werden de drie inzittenden, Enschedeers van 36, 37 en 40 jaar, aangehouden. De 40 jr. zat achter het stuur en aan het bureau bekende hij de diefstal van de benzine. De andere twee bleken er niets mee te maken te hebben en hadden alleen maar in de auto gezeten. Omdat de 40 jr. over meerdere feiten moet worden gehoord, zoals de eventuele diefstal van de kentekenplaten en nog een feit van het tanken zonder te betalen, is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-042825)

Aanhouding na huisvredebreuk

Man aangetroffen in jachthut waar hij niet mag komen

Haaksbergen

Woensdagavond 7 april om ongeveer 23.50 uur werd in de jachthut van een Haaksbergse jachtgroep aan de Urkerzijweg in Haaksbergen, een 56 jr. Haaksbergenaar aangetroffen, die zich daar had geïnstalleerd om de nacht door te brengen. Omdat er namens de jachtgroep aangifte was gedaan van het onrechtmatig gebruik maken van de jachthut de laatste tijd, werd de controle uitgevoerd en werd de 56 jr. aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het bureau in Enschede waar hij is opgesloten. In de loop van donderdag de 8e is hij in verzekering gesteld en zal vrijdag de 9e bij justitie worden voorgeleid mede omdat de 56 jr. veelpleger is. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-043012)

Dreigen met wapen ?

Twee personen aangehouden na melding over zien van wapen in auto

Enschede

Woensdag 7 april om ongeveer 15.45 uur werd door een getuige doorgegeven dat inzittenden van een rode auto met een Duits kenteken met een vuurwapen in de handen in de auto zaten. Op dat moment reed de auto over de Oldenzaalsestraat in Enschede. Surveillerende politiemensen signaleerden de auto even later op de Lipperkerkstraat en zagen dat er twee personen uitstapten. De twee werden aangehouden in verband met het mogelijk voorhanden hebben van een vuurwapen. In de rode auto werd een plastic pistool aangetroffen, wat niet van echt te onderscheiden was en voor bedreiging of afdreiging geschikt was. De twee, inwoners van het Duitse Rheine van 25 en 27 jaar, werden meegenomen naar het bureau waar ze verklaarden zich van geen kwaad bewust te zijn en alleen maar wat met het pistool te hebben gespeeld. Het wapen is in beslag genomen en na overleg met justitie werd beiden een bekeuring uitgedeeld van 130 euro. Hierna zijn de twee weer heengezonden. (bps: 04-042854)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --