Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 april 2004

Rijbewijs ingeleverd wegens rijgedrag

Automobilist haalt onveilig in en overschrijdt maximumsnelheid met 50 km/u

Aadorp

Op woensdag 7 april omstreeks 08.00 uur staat een videoauto van de politie op de Schottenweg en houdt toezicht op het verkeer dat rijdt over de Hoofdweg. Zij zien dat een automobilist met hoge snelheid een voor hem rijdende auto inhaalt en gaan hem daarop volgen. De automobilist blijft alle voor hem rijdende auto's inhalen. Na enige tijd volgen meten ze op de Westermaatweg een snelheid van 140km/u. Na correctie blijft er netto 130 km/u over. Dat is altijd nog 50 km/u te hard. Ze zetten de automobilist, een 43-jarige man uit Westerhaar- Vriezenveense Wijk aan de kant. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en er wordt hem proces-verbaal aangezegd wegens snelheidsoverschrijding en verkeersgevaarlijk rijgedrag. (bps: 04-042619)

Diefstal computers

Inbraken gepleegd bij twee bedrijven

Bornerbroek en Borne

In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 april is bij twee bedrijven ingebroken. Daarbij zijn in hoofdzaak computers en schermen weggenomen. De bedrijven liggen op korte afstand van elkaar en de inbraken tonen veel overeenkomst. De politie vermoedt dan ook dat het om dezelfde dader(s) gaat. De bedrijven zijn gelegen aan de Bornerbroeksestraat in Borne en de Bornsestraat in Bornerbroek. In totaal zijn 10 computerkasten en 9 schermen weggenomen. (bps: 04-043050/2848)

Letsel bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee bestelbusjes raken beide bestuurders gewond

Hengelo

Op woensdag 7 april omstreeks 14.45 uur vindt op de kruising Diamantstraat en de Granaatstraat een aanrijding plaats tussen twee bestelbusjes. Een 20-jarige automobilist uit Borne rijdt over de Granaatstraat en verleent bij het oprijden van genoemde kruising geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Vriezenveen. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De twee busjes zijn afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-042848)

Fietser gewond

Automobilist verleent geen voorrang en rijdt fietser aan

Hengelo

Op woensdag 7 april omstreeks 17.26 uur vindt op de T-kruising Sloetsweg en de Oude Bornseweg een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De automobilist, een 27-jarige Hengeloër rijdt op de Oude Bornseweg en verleent op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 43-jarige fietser uit Hengelo. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-042930)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --