Ministerie van Defensie


foto: floretschermster Indra Angad-Gaur (Indra Angad-Gaur)

Angad-Gaur toch nog kans op kwalificatie Athene; Tol moet finaleplaats behalen

8-4-2004 10:59:00

Eerste luitenant Indra Angad-Gaur (luchtmacht) krijgt toch nog een kans zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Athene. De Nederlandse schermbond heeft in overleg met NOC*NSF besloten de veelvoudig nationaal floretkampioene toch in te schrijven voor het olympisch kwalificatietoernooi zaterdag (17 april) in Gent, hoewel ze niet aan de eisen had voldaan. De luchtmachtluitenant moet in België bij de beste drie eindigen. Als dat lukt moet ze in mei nog een plaats bij de beste acht behalen bij een nog aan te wijzen wereldbekertoernooi. Mocht ook dat lukken, dan neemt Indra Angad-Gaur deel aan de Olympische Spelen.

Angad-Gaur verspeelde eerder in Sint Petersburg haar 'laatste kans' op deelname aan de Spelen. Nu krijgt ze dus alsnog een herkansing.

Sonja Tol
Ook luitenant ter zee 2e klasse Sonja Tol probeert tijdens het toernooi in Gent een Olympisch startbewijs te verdienen. De degenschermster moet daarvoor wel doordringen tot de finale. Slechts twee tickets voor Athene zijn tijdens het Europees Olympisch kwalificatietoernooi beschikbaar.