Politie Drenthe

donderdagmorgen 08-04-04

Assen 08-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Zakkenroller aangehouden
EMMEN De politie heeft woensdag 7 april een verdachte van zakkenrollen aangehouden bij een winkel aan het Mondriaanplein en is op zoek naar getuigen en mensen bij wie die morgen mogelijk ook geprobeerd is om een portemonnee te rollen. Een voor de politie onbekend gebleven vrouwelijke klant van de Hennes & Maurits verklaarde bij een caissière van deze winkel dat de verdachte haar ook geprobeerd had te rollen. De politie vraagt deze vrouw, die woensdag rond 11.00 uur in de winkel was, zich te melden. Een 31-jarige vrouw uit Emmen merkte op dat een 43-jarige vrouw uit Hoogeveen zich verdacht gedroeg, toen de Emmense daarop haar portemonnee kwijt was sprak ze de vrouw hier op aan. De Hoogeveense is uiteindelijk aan de politie overgedragen.

Politie treedt op in het kader van huiselijke geweld HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond ingegrepen in de wijk Wolfsbos. Een 22-jarige man bedreigde zijn ouders. De man is in ingesloten, in het kader van huiselijk geweld zal een vervolg traject ingezet worden.

VEENHUIZEN De politie heeft een 37-jarige man uit Veenhuizen ingesloten, dit omdat hij zijn vriendin geslagen had. In het kader van huiselijk geweld wordt deze zaak verder afgehandeld.

Met alcohol op achter het stuur
HAVELTE - Woensdagavond kreeg de politie melding van een ongeval op de Helomaweg. Er is een kop-staart aanrijding met drie autos gebeurd. Een 48-jarige vrouw uit Havelte wilde afslaan en remde. De achter haar rijdende 22-jarige vrouw uit Ruinerwold remde ook bij. Achter haar reed een 42-jarige vrouw uit Havelte. Zij zag te laat dat de voor haar rijdende 22-jarige bestuurster afremde en klapte met haar auto op haar voorganger. In het kader van botsen = blazen werd de blaasproef afgenomen. Voor de 42-jarige veroorzaker van het ongeval gaf de ademanalyse een resultaat van 0,9 promille (395 µg/l). Dit levert haar een boete van 300,- op daarbij zal zij nog een boete krijgen van zon 180,- voor het niet tijdig stoppen. De vrouw kreeg een rijverbod van vier uur.

MEPPEL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige bestuurster uit Meppel van een brommer en haar 27-jarige passagiere aangehouden op de Havenstraat. Beide vrouwen droegen geen helm. De bestuurster blies zon 0,9 promille (420 µg/l) en kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl