Politie Zuid-Holland-Zuid

08/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-04-2004 - Persberichten District I

AMFETAMINE (Vervolgbericht van drugscontrole, 31 maart 2004) DORDRECHT- De politie heeft 44 kg amfetamine in beslag genomen. In de nacht van maandag op dinsdag 30 maart werd een auto in beslag genomen tijdens een drugscontrole. De politie achtervolgde deze nacht een man in zijn auto op de A16. Ter hoogte van Zevenbergschen Hoek verliet de man zijn voertuig en rende het weiland in. De man viel niet meer te traceren; de politie nam echter de auto in beslag. Hierin werden zakken drugs gevonden. Na onderzoek bleek dat het om 44 kg amfetamine ging. Een 31-jarige Belg deed afgelopen week aangifte bij de politie van zijn gestolen voertuig. Het bleek om het voertuig te gaan waarin de verdachte man die wegrende, reed. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze bestuurder.

Tevens werden deze nacht 16 drugsrunners gecontroleerd. Een drugsrunner kreeg een boete van 45 euro omdat hij zich onnodig ophield bij een benzine station. Bij een man uit Frankrijk werd 310 gram hennep aangetroffen. De politie heeft hem een boete van 1820 euro gegeven.

GRAFFITI
DORDRECHT- De gebiedsagenten hebben een onderzoek naar graffiti in de wijk Stadspolders afgerond. Het onderzoek werd ingesteld na 13 aangiften van graffiti spuiten in de nacht van 26 op 27 februari 2004. Ze spoten de graffiti op woningen, scholen en autos. Tijdens het onderzoek zijn 6 verdachten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Dordrecht gehoord. Zij bekenden hun daden. Ook bekenden zij een vernieling van een personenauto in de wijk Reeland. Tevens bekenden zij de vernieling van en aantal spiegels van personenautos. De officier van justitie zal binnenkort bepalen of en wanneer zij moeten voorkomen.

RIJPLATEN GESTOLEN
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april zijn vanaf een depot aan de Rijksstraatweg 50 stalen rijplaten gestolen. De rijplaten zijn eigendom van een aannemer die daar werkzaamheden verricht. Voor het vervoer van de gestolen platen is vermoedelijk een vrachtauto gebruikt.

RUILEN
DORDRECHT- Een 23 jarige man uit Dordrecht is aangehouden nadat hij gestolen afslankpillen wilde ruilen. Dit gebeurde op woensdag, 7 april 2004, omstreeks 13.30 uur, bij een winkel aan het Bagijnhof. De man stal 2 potten afslankpillen met een totale waarde van 16,30 euro, liep vervolgens naar de klantenservice en wilde de pillen ruilen. Hij werd betrapt door beveiligingsbeambten en overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

HENNEP
DORDRECHT- Twee mannen van 35 en 40 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden ivm drugs. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 7 april 2004, omstreeks 11.45 uur in een woning aan de Bosboom Toussaintstraat. Politieagenten waren kort daarvoor bij een winkel onder de woning voor het opnemen van en aangifte van inbraak. Ze roken toen een sterke weedlucht. Kort daarop troffen agenten tijdens de doorzoeking van de woning ongeveer 4 kilo toppen van hennepplanten aan die lagen te drogen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

BEDRIJFSDIEFSTAL
DORDRECHT- De politie heeft woensdagmiddag 7 april in een winkel aan de Brouwersdijk een 29-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Zij werkte bij deze winkel en wordt ervan verdacht geld te hebben verduisterd. Zij zou artikelen die door klanten gekocht werden niet hebben aangeslagen terwijl de klanten wel afrekenden. Het geld verstopte zij in haar schoen.

KIND AANGEREDEN
DORDRECHT- Op de Mariaweg in Dordrecht is woensdagmiddag 7 april een 7-jarig jongetje uit Dordrecht aangereden. Het kind stak opeens over en de 39-jarige bestuurder van een bestelauto uit Dordrecht kon hem niet meer ontwijken. Het kind is met hoofdletsel naar het Sophia Kinderziekenhuis gebracht.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 25-jarige man uit Waardenburg is zijn rijbewijs kwijt. Hij reed 155 kilometer op de A15, terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Dit gebeurde op woensdagavond 7 april.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT- Naar aanleiding van de vele klachten die de politie krijgt tav bromfietsers is er een controle geweest tussen 14.00 en 22.00 uur op de Provinciale weg en de Stadspolderring. Er werden 33 bekeuringen uitgedeeld o.a. voor overtreding van de maximum snelheid en op de stoep rijden.

AANHOUDING
ALBLASSERDAM/HENDRIK-IDO-AMBACHT Woensdag 7 april is op de Pruylenborg in Hendrik-Ido-Ambacht een 26-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak aan de Karper in Alblasserdam op maandag 29 maart. Bij deze inbraak werden diverse bankpassen, een rijbewijs, een gsm en de voor de deur geparkeerd staande auto meegenomen.