Politie Zuid-Holland-Zuid

08/04 Hoeksche Waard

08-04-2004 - Persberichten District III

INBRAAK WONINGEN
S-GRAVENDEEL- In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 april 2004 is ingebroken in drie woningen in de Schevenstraat, de Vlasstraat en de Bootstraat. In alle drie de gevallen is men binnengekomen door vermoedelijk de deur open te hengelen. In alle drie de woningen lagen de bewoners boven te slapen. In alle drie de woningen is de benedenverdieping doorzocht. Gestolen werden ondermeer pinpassen, rijbewijzen, paspoorten en een mobiele telefoon. De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels en buurtonderzoek gehouden.

De politie adviseert om altijd (ook overdag bij het verlaten van de woning) de deur op het nachtslot te draaien. De deur open hengelen is dan niet mogelijk.

WONING UITGEBRAND
STRIJEN - Woensdagavond 7 april is een woning op de bovenste etage van een flat aan de Gruttostraat volledig uitgebrand. Omstreeks 21.30 uur ontdekte de 43-jarige bewoner van het pand dat er brand was in zijn woning. Hij kon zijn huis bijtijds verlaten. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de woning uitbrandde. Omliggende woningen hebben lichte waterschade opgelopen en er zijn wat ruiten gesneuveld. De brandweer schat de schade op enkele tienduizenden euro's. De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat plastic bloemen in de vensterbank en vervolgens de rieten gordijnen vlam vatten. Oorzaak hiervan was een kaars in de vensterbank. De technische recherche onderzoekt de zaak verder.

TE HARD GEREDEN: RIJBEWIJS KWIJT
NUMANSDORP- Woensdag 7 april is van een 35-jarige man uit Numansdorp het rijbewijs ingevorderd. Hij reed op de Molendijk 112 kilometer per uur, terwijl daar 60 kilometer is toegestaan.

TE VEEL GEDRONKEN: RIJBEWIJS KWIJT
s-GRAVENDEEL- Op de Kiltunnelweg is donderdag 8 april een 47-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.